Hírek

2016.06.02. 08:32

Skorpiót találtak Veszprémben

Veszprém - Nem ijedtünk meg és nem is féltünk tőle, amikor egy kerámia szállítmány raklapjai között, targoncázása közben egy skorpiót találtunk, amit aztán egy dobozba irányítottunk a raklapok közül – idézi fel a csütörtök reggeli esetet Pintér Huba és Szigligeti Gábor, akik egy csererdei cégnél egy külföldi szállítmányban találtak rá az állatra.

Kovács Erika

Azonnal értesítették a Veszprémi Állatvédő Egyesületet, ahonnan Bartha Attila elnök a helyszínre ment és elvitte a fiatal skorpiót a dobozban az állatkertbe, Török László igazgatóval történt előzetes egyeztetés és megbeszélés után. Bartha Attila elmondta, már találtak Veszprémben skorpiót, akkor is külföldi szállítmánnyal került be a városba.

Pintér Huba (jobbról) és Bartha Attila egyesületi elnök a skorpióval

Szakértők szerint a kígyómarás után a skorpiószúrás okozza a legtöbb méreggel kapcsolatos balesetet évente, valószínűleg milliós nagyságrendről van szó világszerte. A trópuson és a meleg éghajlaton élnek, 1200 fajuk ismert, amikor megzavarják őket, marásuk életveszélyes lehet, főleg idősekre és kisgyerekekre.

Címkék#skorpió

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!