Hírek

2013.05.10. 18:04

Sokat tettek a város érdekében

A Gizella-napok keretében péntek este átadták a Pro Urbe Érdemérmeket.

Marton Attila

A város közgyűlésének döntése értelmében idén Strenner József okleveles kertészmérnök, természetvédelmi szakmérnök, dr. Vándorfi Győző nyugállományba vonuló főorvos és Pérez Carlos kézilabdázó vehette át az elismerést Porga Gyula polgármestertől. Strenner József a Városgazdálkodási Rt. kertészetét vezette, nevéhez fűződik a város zöldfelületi arculatának kialakítása.

Strenner József okleveles kertészmérnök, természetvédelmi szakmérnök és  dr. Vándorfi Győző főorvos a díjjal. Pérez Carlos kézilabdázó külföldi tartózkodása miatt később veszi majd át (Fotó: Penovác Károly)

Dr. Vándorfi Győző 1992 óta irányította az országos hírnevű Belgyógyászati, Diabétesz és Anyagcsere Centrumot, alapítója, majd 2002 óta elnöke a Veszprém Megyei Diabétesz Egyesületnek. Pérez Carlos - aki külföldi tartózkodása miatt később veszi át a díjat  - 1997-től erősítette a veszprémi kézilabdacsapatot, amelynek színeiben tizenkétszer hódította el a magyar bajnoki címet, a válogatottal pedig kétszer szerzett olimpiai negyedik helyet. Az érdemérmek átadása után a Csodalépés együttes a kaposvári színház igazgatójával, Rátóti Zoltánnal adott koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!