Hírek

2017.08.04. 05:26

Embertelen: pórázon lógatta a kutyáját, majd rugdosta, ütötte!

A Somlón kiránduló férfi úgy büntette meg elkóborolt kutyáját, hogy fellógatta a pórázra, majd rugdosta, ütötte kisgyermekei szeme láttára.

Kovács Erika

Az ügyészség vádat emelt ellene, derült ki Gulyás Ildikó főügyészségi szóvivő tájékoztatójából.

Az Ajkai Járási Ügyészség állatkínzás és garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy 39 éves férfival szemben, aki mások, köztük kiskorú gyermekei szeme láttára bántalmazta az előzőleg elkóborolt kutyáját.

A vádirat szerint a Pest megyei férfi 2016 októberében a Somlóra kirándult gyermekeivel, ahova kistestű kutyájukat is magukkal vitték. A kirándulás alatt az állat elkóborolt, ezért a férfi ideges lett. Miután megtalálta a kutyát, pórázra kötötte, és a kilátóhoz vezető úton lévő parkolóban a pórázánál fogva megemelte, majd a pórázon lógó állatba belerúgott, megütötte. Az esetet a vádlott gyermekei is látták, és sírva kérték apjukat, hogy ne bántsa a kutyát.

A bántalmazásnak a gyermekeken kívül más szemtanúi is voltak, akik megbotránkozva a férfi cselekedetén, értesítették a rendőrséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!