Hírek

2016.11.24. 12:19

Stabil a költségvetés

Várpalota – Stabil a város gazdálkodása, mondta Campanari-Talabér Márta polgármester.

Balla Emőke

A képviselő testület csütörtöki ülésén elfogadta a költségvetés módosítását. A polgármester kiemelte: a megemelt bevételi tételeket is sikerült teljesíteni, több éve biztonságos Várpalota gazdálkodása. A város maga mögött hagyta az adósságokat, fejlesztésre nemcsak pályázati forrásból, kisebb mértékben saját forrásból is jut. Minden intézmény biztonságosan működik.

A testületi ülésen vita volt arról, hogy a miért kell a rendőrségnek az önkormányzathoz fordulnia egy projektor beszerzésért. Bár a támogatást a képviselők egyöntetűen megszavazták, többen is megjegyezték, hogy szomorúnak, kínosnak tartják a kérést („egyik szemük sír, a másik nevet”), hogy a rendőrségnek az önkormányzathoz kell fordulni. A polgármester elmondta, évtizedek óta gyakorlat, hogy a város valamilyen támogatást biztosít a helyi rendőrkapitányságnak, mely idén egy projektor beszerzését kérte. Ez azt jelképezi, hogy jó az együttműködés a város és a rendőrkapitányság között.

A testületi ülésen szó volt arról, hogy Várpalota méltó módon emlékezett meg az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójáról. Az emlékév még nem zárult le, egy kiadvány megjelentetése is tervben van. Az ünnepi évhez kapcsolódott Galambos István előterjesztése, hogy október 26-án ne csak a civil szervezetek, de a város is emlékezzen meg Berta József szabadságharcosról, 1956-os vértanúról, nevezzenek el róla közteret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!