Hírek

2013.12.13. 12:25

Több mint egymilliárd forintot kapott a tapolcai kórház

Tapolca - Több mint 1,2 milliárd forint uniós pályázati támogatást kapott a város ergészségügyi intézménye struktúraváltásra.

Szijártó János

Ezt Császár László polgármester és dr. Lang Zsuzsanna a tapolcai Deák Jenő Kórház főigazgatója jelentette be pénteken az intézményben tartott sajtótájékoztatón. A kórházban 2012. júliusában megszűntek az aktív ellátást végző osztályok (belgyógyászat, sebészet), és az új környezetben a vezetés fő fejlesztési irányként a funkcióváltást jelölte ki. Ezt segíti elő a májusban benyújtott, majd elnyert 1 milliárd 265 millió forintos pályázat. A vonatkozó szerződést már aláírták, a tervek szerint a jövő év első negyedében akár a munkálatok is megkezdődhetnek.

1,2 milliárdos támogatást kap a kórház - jelentette be Császár László polgármester és dr. Lang Zsuzsanna főigazgató (Fotó: Szijártó János)

Egyik lényeges eleme a fejlesztésnek a mentőállomás beköltöztetése a mostani telephelyről, ahol enyhén szólva méltatlan körülmények között látják el feladatukat a mentőszolgálat dolgozói. Az új helyen, a kórház területén három gépjárműállásos, korszerű mentőállomás létesül, új közúti kapcsolattal. A struktúraváltás jegyében megszüntetik az úgynevezett pavilonos rendszert, helyette tömbösítéssel központi betegirányítási rendszert alakítnak ki, egypontos fekvőbetegfogadóval, a tervezett osztályok ésszerű, gazdaságos telepítésével. Ez egyben azt is jelenti, hogy a rossz állapotban lévő, gazdaságtalan, elszórtan elhelyezkedő épületeket lebontják.

Amint elhangzott, a jövő évben száz éves kórház stratégiai célja, hogy a későbbiekben gyógyhellyé váljon és a gyógyturizmus, illetve az egészségturizmus részeként működjön tovább. Természetesen az ellátási területen élők számára az intézmény továbbra is biztosítja a járó- és fekvőbetegellátáshoz való hozzáférést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!