Hírek

2013.12.22. 14:30

Sugárzó szeretet: a zene összehoz

Balatonfüred - Az evangélikus templom adott otthont az idén a városban működő felnőtt énekkarok hagyományos karácsony előtti hangversenyének.

Győrffy Árpád

Az evangélikus templomban megtartott  hangverseny záró énekét a kórusok közösen adták elő

A hallgatóságot és a kórusok tagjait köszöntő Riczinger József evangélikus lelkész az emberi szemmel nem mindig látható, felfogható jelekről, Isten-bizonyítékokról beszélt. Ilyen jelekké kell válni most azoknak is, akik énekkel, zenével Istent dicsőítik, mert segítenek az adventi lelki csendesség megteremtésében, a karácsonyra való készülésben. A mai este is segítsen abban, hogy ne csak fény elnyelők legyünk, hanem sugározzuk is tovább a szeretet, kérte.

A hangverseny bevezetőjeként Szabó Csilla (hegedű) és Bánó Veronika (zongora) játszott néhány darabot, majd Balatonfüred Város Vegyeskara énekelt Kántor Péter orgona kísértével, Pileczky Erzsébet dirigálásával. A Balatonfüredi Református Egyházközség Énekkart Bánó Veronika vezényelte, aki a következő kórusoknál zongorakísérőként is közreműködött. Így a Schola kamarakórus és a Plébánia templom énekkarának közös műsorában, amiben dr. Peuserné Kis- Szölgyémy Gabriella vezényelt és a Vörös Ágnes dirigálásával fellépő Balatonfüredi Evangélikus Egyházközség Énekkarának műsorában. A kórusok programjában több más mellett Vivaldi, Bárdos Lajos, Borka Zsolt, Kodály, Gustaf Nordquist, Bach, Deák-Bárdos György, Hassler, Halmos László, Rainer Butz, Tim Blickhan, Beharka Pál művei szerepeltek.

A hangverseny zárásaként a kórusok közösen adták elő Louis-Claude Daquin Csillagfényes éjszakán című művét Vörös Ágnes vezénylésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!