Hírek

2009.11.11. 12:38

Súlyos depresszióban szenvedett Robert Enke

Berlin - Évek óta súlyos depresszióban szenvedett Robert Enke, a német labdarúgó-válogatott és a Hannover 96 kapuvédője, aki előző nap öngyilkosságot követett el.

MTI

Minderről az őt évek óta kezelő kölni orvos és a néhai kiváló sportoló felesége, Teresa számolt be a hannoveri klub vezetői által tartott délelőtti sajtóértekezleten.

Mindketten elmondták, hogy Robert Enke 2003 óta volt beteg, a depressziónak könnyebb és súlyosabb szakaszai voltak, az elmúlt hónapokban azonban egyre inkább elhatalmasodott rajta a betegség.
   
Enke mindent elkövetett annak érdekében, hogy mindez ne tudódjon ki, ezzel kívánta védeni családját, magánéletét, és attól tartott, hogy a depresszió következtében vége szakadhat sportolói pályafutásának   
   
A 32 éves kapus előző este hannoveri otthonának közelében, mintegy 10 méterre a vasúti vágánytól leállította kocsiját, tárcáját az ülésen hagyta, majd a vágányon sétálva kivárta, hogy a regionális vonat elüsse őt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!