Hírek

2013.01.06. 16:59

Sümeg: városnap kitüntetésekkel, újévi reményekkel

Jelentős érdeklődés kísérte Sümeg városnapi programját vasárnap délután a Kisfaludy Művelődési Központban.

Szijártó János

Tóth Tamás (jobbra) volt tanácselnök, majd polgármester veszi át a Kisfaludy emlékplakettet Rátosi Ferenc polgármestertől a városnapi ünnepségen (Fotó: Penovác Károly)

A műsor a helyi Szivárvány együttes Lady csoportjának műsorával kezdődött, majd Rátosi Ferenc köszöntötte az érdeklődőket, köztük külön Lasztovicza Jenőt, a Veszprém megyei közgyűlés elnökét, valamint  Császár Lászlót, a testvérváros Tapolca polgármesterét. Majd a folytatásban hangsúlyozta, hogy egy nemzetnek csak akkor lehet jövője, ha múltját is ismeri és megbecsüli. Ez településekre lebontva is igaz, így e gondolatok jegyében, a polgármester történelmi visszatekintéssel kezdte ünnepi beszédét.

Előadásában kiemelte a vár közösségformáló jelentőségét, illetve Sümeg történelmében több ismert, jelentős személyt is kiemelt, többek között Kisfaludy Sándor és Ramasetter Vince nevét. Rátosi Ferenc szólt az idei lehetőségekről, amelyeknek a város fejlesztése és a fiatalok itt tartása is egyformán célja.A polgármesteri köszöntő után Tapolca testvérváros művészeti csoportjai adtak műsort.

A Tapolcai Kamarakórus Bartók és Bárdos műveket énekelt, majd a Rézangyalok fúvósegyüttes lépett színpadra. A Tapolcai Musical Színpad az 56 csepp vér, a Rómeó és Júlia, és a Sakk című darabokból mutatott be részleteket, valamint egy operett blokk szerepelt a műsorban. A városnapi program a Kinizsi Táncegyüttes néptánc összeállításával, illetve városi kitüntetések átadásával zárult. Ekkor  a házigazdák külön megköszönték a Tapolcai Musical Színpad vezetőjének, Halápiné Kálmán Katalinnak a rendezvény szervezésben nyújtott segítségét.


A városnapon Sümeg közoktatásáért emlékplakettet vehetett Tobakné Bella Mária, Mózner Gézáné, Kántor Bernadett, Bódisné Titz Margit, Kozma Lajosné. Sümeg közigazgatásárt emlékéremmel ismerték el Rédey Ferenc, Kisfaludy emlékplakettel Tóth Tamás munkáját. Sümeg egészségügyéért Tóth József, a sportért Molnár Gábor, Hegedűs Dániel, tűzoltóként kifejtett munkájáért Bakos János, a küzdősportban elért eredményeiért Kulics Péter vehetett át kitüntetést. Posztumusz díszpolgári kitüntetést kapott Horváth Béla. A fellépő művészeti csoportok számára Szerencse Károlyné, a szervező Kisfaludy művelődési központ igazgatója mondott köszönetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!