Hírek

2011.02.24. 17:04

Sürgős a sürgősségi

Ajka - A tervezett ütemben halad a sürgősségi osztály csaknem félmilliárdos kialakítása a Magyar Imre Kórházban.

Tóth B. Zsuzsa

Mint azt lapunknak dr. Nyári Ildikó főigazgató elmondta, a kivitelezési munkálatokkal egy időben a tereprendezés és az útépítés is folyik. A 440 milliós pályázati támogatáshoz tízszázalékos önrészt biztosított a város. Az összeg a gépészeti felszerelést is biztosítja. A kivitelezés a tervek szerint augusztus közepére készül el, addigra a gépészeti munkák szintén befejeződnek, és az új részleg ősztől már betegeket fogadhat.

- Az épületben a szakipari munkálatok folynak, vízvezetékezés és villanyszerelés. Közben készül az épület új, külső fala, bővül a kórház. Építik a fedett mentőbeállót, egy sürgősségi fogadótér készül még a beruházás keretében, ahol majd a betegeket osztályozzuk, aszerint, hogy melyik osztályokra kerülnek később. Várókat alakítunk ki, és három vizsgálóhelyiséget, baleseti, gyermekgyógyászati és belgyógyászati célra. Helyet kap a sürgősségi röntgen és az ultrahang, a detoxikáló, valamint a fertőző betegek elkülönítését is megoldjuk. A sürgősségi osztályra belső liftet építünk ki, a felső szinten gyermek- és intenzív részleget, felnőttfektetőt alakítunk ki összesen nyolc ággyal - mondta a főigazgató.

Megtudtuk továbbá, hogy a másik nagy beruházás, a másfél milliárdos struktúraváltás közbeszerzése még az idei évben elindul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!