Hírek

2013.07.28. 13:09

Swing és fényfestés

Bár a pápai Fő tér építése még zajlik, ez nem akadálya a rendszeres szombati programoknak. A hét végén a Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesülete szervezett kuriózumnak is beillő rendezvényt.

Nagy Imre

Óriási várakozás előzte meg a Fény-zene-szombat elnevezésű programot, ahol hangulatzenével egybekötött fényfestést ígértek a rendezők. A színpadot a Zichy-ház előterében trendezték be, a fényfestést pedig a ház falán „követték el” a közreműködő reklám-média kft. szakemberei.

 

Fotó: Nagy Imre


Újszerű próbálkozásnak lehettek tehát tanúi a pápaiak, hiszen ez a látványvilág először jelent meg a téren. Mint azt dr. Baloghné Uracs Marianna, az egyesület elnöke elmondta, az este kísérlet arra, hogyan lehet egyéni, sajátos hangulatot teremteni az épületek nagyszerű adottságait és egy új technika lehetőségeit kihasználva.

 



Hatalmas tömeg gyülekezett a téren, ahol nemsokára felcsendültek az első dallamok. A Les Taylor and The Swing Sisters nevű, tavaly alakult formáció (Szabó László, Dublecz Katalin, Pala Anikó és Király Mónika) fergeteges szórakozást ígért, hiszen a 40-es, 50-es, 60-as évek örökzöld slágereiből álló repertoárjukkal a swing, a mambo, a rock and roll világába röpítették vissza a közönséget.

 



Négy blokkból álló műsorukat a „fényfestők” (Tirnován Kata és Holdosi Balázs) falra kivetített izgalmas, színes, mozgó háttere tette még élvezhetőbbé. A szaxofon, a pezsdítő dallamok, a tisztán csengő ének mozgásra buzdította a pápaiakat, akik a meleg okán érzett fáradságukat félretéve táncra is perdültek a térnyi „parketten”.

 

 

 

- A fényfestés egy új média-művészeti ág, aminek a lényege, hogy az épületre kivetített kép különböző szoftverek alkalmazásából tevődik össze. A képet az épületre formáljuk. A vetítésnek több verziója van. Használunk 3D-s animációkat is, amik önálló életet élnek, de átszínezhetjük, megforgathatjuk, megdönthetjük, fölépíthetjük térben az épületet. Ehhez csupán szoftverekre, egy nagy projektorra és ötletekre van szükség - mondta el Holdosi Balázs „fényfestő”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!