Hírek

2013.10.25. 14:50

Baleset a hulladéktárolónál - Szalagot kapott a korlát

Gőgösné két zacskó hulladékkal lépett a veszprémi Munkácsy utca 3. számú ház előtti szelektív hulladéktárolóhoz, és olyan baleset érte, amelynek következtében hosszú időre munkaképtelenné vált. Panaszt tett a közüzemi szolgáltatónál, ott kivizsgálták az ügyét, igazat adtak neki, és elnézést kértek.

Gombás Gabriella

- Október másodikán délután levittem a szemetet, bedobtam a szelektív gyűjtőbe a műanyag hulladékot, majd a kommunális hulladékkal automatikusan léptem bal felé a másik konténerhez. A lábam beakadt abba a 25 centiméter magas korlátba, amely elkeríti a konténereket, s a szürkületben egyáltalán nem látszik. Akkorát estem, hogy a bal csuklóm szilánkosan tört, amit azonnal műteni kellett - meséli Gőgösné Ács Ágnes, akinek szeptember végén megszűnt a munkaviszonya, így most táppénzt sem jár neki.

Gőgösné Ács Ágnes úgy elesett a láthatatlan korlátban, hogy a bal csuklója szilánkosan tört (Fotó: Gombás Gabriella)

- Munkát nem tudok vállalni, a balesetem miatt a megélhetésem került veszélybe. Tudomásom van arról, hogy mások is belebotlottak már a szelektív hulladékkonténer körül szakszerűtlenül elhelyezett korlátba, amely legalább fél méterrel hosszabb a kelleténél - fűzi hozzá. Panaszát eljuttatta a VKSZ illetékeseihez azzal a kéréssel, vizsgálják ki a gyerekekre valamint idősekre különösen balesetveszélyes láthatatlan korlát ügyét , és tájékoztassák, mit tesznek annak érdekében, hogy hasonló baleset ne fordulhasson elő.

A közüzemi szolgáltató a napokban levélben tájékoztatta a Naplót arról, hogy az ügyet kivizsgálták, sajnálatukat fejezték ki a baleset miatt, s mielőbbi felépülést kívántak a hölgynek.

A levélben az illetékesek magyarázatot adnak arra, miért is fontos a kis kerítés. A szigetek kialakítása során fontos szempont volt, hogy azok három oldalról határoltak legyenek, hogy a kerekes gyűjtőedények még szélsőséges időjárási körülmények között se tudjanak a szigetekről úgy elgurulni, hogy azzal balesetveszélyt okozzanak.

A három oldalról határolt szigetek rendeltetésszerű használata során az edények lakosság általi töltése és szolgáltató általi ürítése a negyedik, a járda felől nyitott oldalról történik - írják.

Elismerik, adott helyszínen valóban nem szerencsés, hogy a kommunális hulladékgyűjtő edény elhelyezése kínálja a lerövidített megközelítési módot. A létesítmények tulajdonosa a térség szilárdhulladék-kezelési önkormányzati társulás, és a VKSZ Zrt. amely a létesítmény üzemeltetője, a hasonló esetek elkerülése végett megváltoztatta a szelektív hulladékgyűjtő edények elhelyezését, mellyel kizárható a szelektív sziget korláton keresztül történő megközelítése és elhagyása, valamint a jobb láthatóság érdekében a korlátot sárga -fekete csíkos szalaggal láttuk el - áll a közüzemi szolgáltató levelében, amely fotókat is tartalmaz az előző állapotról, majd a mostaniról. A korlát mérete, magassága változatlan, de kapott egy szalagot, s 90 fokkal elfordították a konténert, így nem lehet a korlátba botlani.

Ácsné elmondta, miután a baleset miatt munkaképtelenné vált, a társulás illetékesei arról tájékoztatták, a biztosítójuk fontolóra veszi az esetleges kártalanítás lehetőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!