Hírek

2014.01.17. 15:53

Szalmabálákban rejtették el a lopott tárgyakat

Egy Mihályháza külterületén levő mezőgazdasági telep istállójába tört be 2014. január 16-án dél körül az a két Pápa környékén élő férfi, akiket a helyi körzeti megbízottak még aznap délután elfogtak Mihályházán.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. január 16-án a 37 éves R. Zsolt és a 19 éves B. Dániel kerékpárral érkezett a Mihályháza határában levő, használaton kívüli mezőgazdasági telepre azzal a céllal, hogy ott eltulajdonítható tárgyak után kutassanak. A nyitott épületekben használható dologra nem bukkantak, ezért elhatározták, hogy feltörik az egyik istálló lakattal bezárt padlásfeljáróját. A lakatot a magukkal hozott fogóval levágták majd a lakatpántot leszakították. A padláson gépeket, szerszámokat, műszereket, gázpalackot és egyéb tárgyakat találtak, amiket többször fordulva egy húsos ládában hordtak le az udvarra. Azokat aztán a telep különböző pontjain – többek között szalmabálákban – rejtették el azzal a céllal, hogy sötétedés után visszajönnek értük.

Fotó: VMRFK


A körzeti megbízottakat a lopást követő két órán belül értesítette a telep egyik alkalmazottja. Fekete Ernő r. főtörzsőrmester és Baráth Balázs r. törzsőrmester a helyszínen megtekintették a biztonsági kamera felvételeit, amelyen két elkövetőt láttak. Délután 5 óra körül az egyik mihályházi utcában két kerékpárosra lettek figyelmesek, akiknek ruházata megegyezett a kamerafelvételeken látható személyek öltözetével. A személyeket elfogták és előállították a Pápai Rendőrkapitányságra. A két férfi részletes beismerő vallomást tett és a helyszínen előadták az elrejtett tárgyakat. A Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya – szabadlábon hagyásuk mellett – lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a két férfi ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!