Hírek

2014.07.25. 11:01

Számlát kért, de csak egy földről felvett nyugtát kapott az állomás mosdójában

Badacsony – Olvasónk számlát kért, de csak egy földről felvett nyugtát kapott a badacsonyi vasútállomáson igénybe vett szolgáltatás után.

Tremmer Tamás

Érvényes vasúti menetjegy birtokában be szeretett volna térni a badacsonyi állomáson található toalettre Kovács Bernadett. Hiába mondta, hogy menetjegye van, mégis 150 forintot kértek tőle, amit kifizetett, ugyanakkor számlát kért. A wécés lehajolt, s felvett a földről egy korábban megírt nyugtaszelvényt. Olvasónk nyomatékosan és továbbra is számlát kért, amit nem kapott meg, mi több, a végén minősíthetetlen hangnemben beszéltek vele.

A MÁV Zrt. az elmúlt években számos turisztikai szempontból fontos állomás utas WC-it megújította, az északi parton Badacsonytomaj, Keszthely, Tapolca, Balatonalmádi, Révfülöp, Badacsony állomásokon lévő illemhely épült át, valamennyiben kialakítottak kerekesszékkel használható fülkét is, tájékoztatott megkeresésünkre a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

Az állomási illemhelyek nagyobb részének üzemeltetéséről a MÁV Zrt. saját körben gondoskodik. Egyes állomásokon az illemhelyek állapotának megóvását segítheti, ha az üzemeltetését helyszíni felügyelet biztosítása mellett, limitált wc-használati díj megszabásával szerződött külső vállalkozó látja el. Badacsony állomás is ilyen. Ez egyben a wc rendezett állapotának megmaradását, az esetleges rongálásoktól megóvását is segíti. Veszprém megyében még Balatonfüreden van erre a konstrukcióra példa.

A vasúttársaság olvasónk jelzését továbbította a badacsonyi állomási illemhelyét üzemeltető vállalkozásnak, felhívva figyelmét a szabályszerű eljárásra. A MÁV Zrt. elvárja a vele szerződéses kapcsolatban álló vállalkozásoktól, hogy minden esetben törvényszerűen járjanak el. Amennyiben bebizonyosodik, hogy nem ezt teszik, úgy haladéktalanul megteszik a szükséges lépéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!