Hírek

2015.08.08. 19:41

Halálos baleset történt Tihany határában (frissítve)

Tihany - Huszonhét éves székesfehérvári fiatalember a szombat késő esti motoros baleset áldozata, aki személygépkocsival ütközött a 71-es úton, Tihanynál, külterületen.

Kovács Erika

Az ütközés következtében a motoros megsérült. A baleseti helyszínelés idejére a főutat teljes szélességében lezárták. A forgalmat Tihany és Aszófő érintésével terelik.

Nem lehetett már segíteni a húszas éveiben járó motoroson - közölte  Bóna Balázs, a megyei mentőszolgálat képviseletében. Hozzátette, nagyon sokáig küzdöttek az életéért, de olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

Nagy torlódás volt már a bevásárlóközpont előtti körforgalomnál szombaton késő este, ahol kétségbeesve beszélgetett egymással két fiatalember, kiderült, ők az áldozat barátai. – Borzalmas, ami történt, ez nem lehet igaz! - mondja egyikük. A barátom, kollégám Siófokról jött volna vissza szombaton este, ahol egy edzőtábort látogatott meg aznap, mert kitűnő sportember volt – teszi hozzá végtelen szomorúsággal a férfi. Azt is közli, az elhunyt motoros a szüleivel élt.

A rendőrök már a körforgalomtól Aszófő felé terelnek mindenkit, senkit nem engednek a baleset helyszínére, ahová mi is engedéllyel mehettünk.  Javában végzik a rendőrök a helyszínelést, a füredi tűzoltók is ott vannak, egy kis autó keresztben az úton, alatta-mellette egy Suzuki roncsai. Távolabb a fűben az áldozat letakart holtteste. Még távolabb a sötétben egy összetört nő, akiről a helyszínen kiderül, ő vezette az autót, azt mondták, egy 31 éves tihanyi nő, akihez egy üveg ásványvízzel a barátnője megy.

– Mindent láttam – közli érdeklődésünkre az út menti dinnyeárus.  Mint mondja, hatalmas volt a forgalom, összefüggő kocsisor jött Tihany felől Füred irányába. Egy motoros több autóst is megelőzött már, és nem vette észre, hogy a kocsisor elején valaki megállt, hogy kiengedje a hajógyár előtt levő és  71-es úttal párhuzamos kis útról a főútra kanyarodó autóst. A motoros éppen akkor ért oda, amikor az autós kiérkezett a főútra, a motoros lassan ment, valószínűleg észlelhette is az elé kanyarodó járművet, de már késő volt, elesett. –Aztán egy csattanást hallottam, azonnal odarohantam az elesett motoroshoz, és csak azt hallottam, nehezen veszi a levegőt – idézi fel a balesetet a dinnyeárus.

A kocsisorban -  folytatja - több orvos is volt, akik azonnal a sérülthöz mentek, akiről közben már levették a bukósisakot, az orvosok stabil oldalfekvésbe helyezték, közben többen hívták a mentőket, akik több autóval is percek múltán megérkeztek. - Legalább negyven percig keményen küzdöttek az életéért, én mindvégig világítottam a lámpámmal, aztán valaki mondta, hogy vége– mondja megrendülten a férfi, közben megérkezett a halottaskocsi is a helyszínre.

A közelben egy kerékpáros hangosan megjegyzi, kár volt udvariaskodni, meg elfogadni, főleg külterületen, főúton!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!