Hírek

2017.04.21. 09:53

Szépen szerepeltek a veszprémi csapatok a katasztófavédelmi versenyen

Veszprém – Huszonötödik alkalommal hirdették meg az országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt idén, melynek Veszprém megyei fordulójára április 20-án került sor Veszprémben. A megmérettetésen 9 általános és 9 középiskolás csapat vett részt.

Leitner Vera

A tudás életet menthet – hangzik a felmenő rendszerű országos verseny jelmondata, melynek megyei fordulóján négyfős csapatokban szálltak versenybe a diákok. Az ifjúsági versenyt a Magyar Polgári Védelmi Szövetség a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon túl több szakmai szervvel együttműködve hirdette meg, a megyei fordulót Miskolczi Tibor tűzoltó ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese nyitotta meg, az esemény főszervezője Vízi Ottó tűzoltó alezredes, polgárvédelmi főfelügyelő volt.

A tapolcai csapat nem az első alkalommal vett részt a megmérettetésen. A fiúk alaposan felkészültek, s ennek meg is lett az eredménye, szombaton az országos döntőben képviselik majd Veszprém megyét

– Nem ez az első alkalom, hogy a megyei fordulóba kerültünk, vártuk már a versenyt, az előző évek kérdéseit is átnézve készültünk – mondta el Dér Bálint, a tapolcai Bárdos Lajos általános iskola tagintézményének nyolcadik osztályos tanulója, aki a Lánglovagok csapat tagjaként vett részt a versenyen. Ahogy arról a csapattagok, Papp Bence, Illés Ádám és Horváth Csaba beszámoltak, felkészültek például elsősegélyből és a veszélyre figyelmeztető jelzések ismeretéből is.

– A diákoknak a megyei forduló során olyan elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk, melyek ismerete valódi veszélyhelyzet esetén is hasznos lehet – mondta el Helt Ákos tűzoltó törzsőrmester, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. – A versennyel a következő generáció figyelmét kívánjuk felhívni a kármegelőzési lehetőségek ismeretének fontosságára. Kiemelt célunk továbbá az öngondoskodás képességének erősítése, mely egy káresemény bekövetkezése során önálló és következetes kárelhárító, a kellő biztonsági tevékenységeket ismerő és alkalmazni tudó látásmódot nyújt a fiataloknak.

Az általános iskolások közül a tapolcai Bárdos Lajos iskola diákjai, a középiskolások közül pedig a pápai Petőfi Sándor Gimnázium csapata képviseli majd megyénket a szombati országos versenyen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!