Hírek

2017.06.19. 19:20

Szépül a templom Csopakon

CSOPAK Tovább épül-szépül a református templom, ráadásul a jövőben megújulhat a gyülekezeti ház is. Tislér Géza mint fenntartó azt is elmondta, hogy két sikeres pályázat révén az iskolában is jelentős beruházások várhatóak.

Szendi Péter

Három éve komoly fejlesz- tések történtek a református templomban. Akkor egy ingatlaneladással jelentős ösz-szeghez jutott a Csopak-paloznaki Református Társegyházközség. A ragyogó fehér- re festett isten házában meg-újultak a padok, a villamos hálózat, a padlózat is. Megtörtént a belső szigetelés és az orgona felújítása, amely tavaly készült el. A teljes költség elérte a 35 millió forintot.

A Paloznaki utcán a templom tornyát körbeállványozták. - Most jön a külső felújítás, melyre utoljára tizenöt éve volt lehetőségünk. Erre nagy szükségünk van, mert az északi és a keleti oldalt az időjárás nagyon rongálja. Jövőre pedig szeretnénk a templomhajóval folytatni a munkálatokat - mondja ifjú Tislér Géza lelkipásztor.

A külső felújításra tizenöt éve volt lehetőségünk, jövőre pedig szeretnénk a templomhajóval folytatni a munkálatokat - mondja ifjú Tislér Géza lelkipásztor Fotó: Szendi Péter

Átépítenék a gyülekezeti házat, úgy hogy a tetőtér be-építhető legyen, így ott egy pedagógus szolgálati lakást alakíthatnának ki. Az iskolában a létszám ugyanis folyamatosan növekszik, kellenek a tanárok. Az erre beadott pályázatuk sikertelen volt, de Tislér Géza bizakodó. A 2012-ben alapított Csopaki Református Általános Iskolában is jelentős fejlesztések várhatóak. Két pályázatuk is elbírálás alatt áll. Az egyik a szigetelésre és napkollektorok kihelyezésére, valamint a tornacsarnok felújítására irányul, a másik beadványuk pedig a konyha felújítását szolgálná. Ez 100 millió forintos beruházás lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!