Hírek

2015.12.09. 21:19

Szeretné visszakapni gyermekét a hajléktalan pár

Pápa - Minél hamarabb szeretnénk visszakapni a nemrég született gyermekünket, hogy az ünnepeket már együtt tölthesse a családunk.

Polgár Tibor

Ezt Puskás Zoltán és Végh Veronika mondta el, akik azért keresték fel a Naplót, hogy segítséget kérjenek. Vera és Zoltán 16 éve alkotnak egy párt, nyáron pedig egy kislánnyal, Eszterrel gyarapodott a családjuk. Azóta kiderült, csak ők hitték családnak.

Vera augusztus 24-én költözött be gyermekével egy pápai anyaotthonba, ahol egészen november közepéig lakott Eszterrel. Mint mondta, az ott-tartózkodásuk alatt több problémával szembesültek.

- A lakók rendszeresen hangoskodtak, nem voltak tekintettel arra, hogy a néhány hónapos kislányomnak pihenésre lenne szüksége. Emellett rossz szemmel nézték, amikor a párom meglátogatott minket. Azt állították, ittas állapotban jött el hozzánk, engem pedig azzal vádoltak, hogy gyakran késő este is az utcán sétálok a kislányommal. Ezek a vádaskodások nem feleltek meg a valóságnak - jelentette ki Vera.

- Az anyaotthon szabályzata szerint nyolc és tizenhat óra között látogathattam meg Verát és a kislányomat, de csupán egy órára. Mivel én hétfőtől péntekig napi 10 órát dolgoztam Balatonfüreden a megélhetésünkért, így nagyon ritkán tudtam találkozni a családommal. A vasárnapokat többször is egy pápai panzióban töltöttük hármasban, hogy én is láthassam Esztert. - hangoztatta az édesapa.

Végh Veronika és Puskás Zoltán szeretnék visszakapni a kislányukat, hogy az ünnepeket már újra együtt tölthessék Eszterrel
Fotó: Polgár Tibor

- Egy alkalommal lehetőségünk nyílt három napot panzióban tölteni. Az anyaotthon szabályzatának megfelelően a távollétemet rögzítettem, de figyelmeztettek: a jóváhagyásra még várnom kell. A szállás díja már be volt fizetve, nem kérhettem vissza az összeget, így elmentünk a panzióba - mesélte Vera. Zoltán kifejtette: amikor visszakísérte párját és gyermekét az anyaotthonhoz, már rendőrök várták őket. - Állításuk szerint nem tudták, hol volt a gyermekünk. Ennek ellenére mégsem kerestek minket telefonon, noha a számunkat korábban megadtuk az anyaotthonban - érvelt az édesapa. Hozzátette, mivel az anyaotthon szabályzatsértésre hivatkozva megvonta Verától a lakhatás biztosítását, a gyámhivatal eljárást indított a gyermekük elhelyezésével kapcsolatban.

- Vera fedél nélkül maradt, ezért a gyámhivatal elvette a kisbabánkat - mondta el Zoltán.

Megkerestük az érintett anyaotthont, melynek vezetője elmondta: a szigorú titoktartási kötelezettség alapján semmilyen információt nem adhatnak ki a nyilvánosságnak. A Veszprém Megyei Kormányhivataltól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy folyamatban lévő ügyekről nem nyilatkozhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!