Hírek

2012.08.10. 16:02

Szervezik a szövetséget

Megyei körkép - A balatoni pecások egy kis lépéssel közelebb kerültek ahhoz, hogy létrejöjjön az egységes balatoni horgászszövetség. Legutóbb Nagykanizsán tartottak konzultációt.

Tremmer Tamás

A Balatonnál annyi a probléma, hogy rádöbbentek: ezek csak együttműködve orvosolhatók. Egységbe kell tömörülni ahhoz, hogy hatékonyan tudják megvédeni érdekeiket - ehhez pedig egységes balatoni horgászszövetségre van szükség.

Az ügy érdekében az első lépést a Bakony-Balaton Horgász Szövetség (BBHSZ) és a Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége (BHSZ) tette meg. A balatoni horgászat jövőjéért érzett felelősségtől fűtve április 1-jén megtartott széles kö- rű megbeszélés után, melyre minden érintettet  meghívtak, a horgászegyesületektől kezdve a megyei szövetségeken át a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-ig, most újabb szakaszba lépett a szervezés.

Elkezdődtek a csoportos konzultációk a balatoni horgász- egyesületek vezetőivel, képviselőivel, illetve horgászaival, először Nagykanizsán, majd Kaposváron. Mindkét összejövetelen dr. Táncsics Aladár, a BBHSZ elnöke adott tájékoztatást az eddig elvégzett munkáról és az előttük álló feladatokról. A résztvevők átbeszélték azokat a kérdéseket, amelyeket figyelembe kell venni a formálódó alapszabály-tervezet kidolgozásakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!