Hírek

2016.09.20. 17:43

Szüreti felvonulás Bakonytamásiban

Szeptember 11-én, vasárnap szüreti felvonulást rendezett a helyi „Vidámság” Egyesület az önkormányzat támogatásával.

Laskovics Márió

- A község szüreti ünnepségén velünk voltak az égiek is, mert a felvonulás ideje alatt végig szép őszies idő volt, s így a Bakonytamási „Vidámság” Kulturális Egyesület tagjai az új, általuk elkészített fellépő ruhában boldogan ropták hagyományőrző táncukat. Délután elindultak a lovasok, illetve a fogatok a falu széléről, hogy utcáról-utcára harmonikásunk és a helyi énekkar közreműködésével végig énekelve köszöntsék a falu népességét.

Több helyen is megállva, leszállva a lovaskocsikról Ihászné Luncz Éva és lánya, Nikolett által betanított néptáncokat jártak az egyesület tagjai. Külön kiemelném két ifjú tehetségünket, a testvérpárt, Vági Richárdot és Martint, akik az Érik a szőlő című népdal zenéjére táncoltak – tudtuk meg Fenyvesiné Gajdacsik Ildikó kulturális referenstől.

- A községházától gyalogszerrel közelítettük meg a Kossuth Csárdát, ahol nemcsak hűsölni állt meg a menet, hanem szomjunkat is oltottuk a tulajdonos, Fejes Ákos meghívására, amelyet utólag is köszönünk neki. Majd visszatértünk a kiindulási pontunkhoz, hogy ne csak igyunk, együnk is. A Sándor-major füves pázsitján már várt bennünket az előre elkészített, igen ízletesre sikerült babgulyás. Desszertként pedig volt sütemény és pogácsa is. Köszönjük az egyesületnek a szervezést, a rengeteg munkát, a feláldozott szabadidőt – számolt be a szüreti ünnepségről  Fenyvesiné Gajdacsik Ildikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!