Hírek

2017.02.21. 19:45

Egy hónap kell, hogy mindenhol feltakarítsák a szóróanyagot

Veszprém - Az elmúlt időszak csapadékos, változékony és rendkívül hideg időjárása miatt a közterületekre kikerült csúszászmentesítő anyag ma már inkább csak bosszúságot okoz a járókelőknek. A hőmérséklet emelkedésének köszönhetően a szolgáltató megkezdte a kiszórt szilárd anyag eltakarítását.

Molnár Sándor

A síkosságmentesítési munkákat elsősorban - az azóta számos időjárási körülmény alkalmával jól vizsgázott - úgynevezett oldott sós technológia alkalmazásával végezték a VKSZ Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. szakemberei. Ennek a lényege, hogy az útszóró sót nedvesített formában, permetezve, juttatják ki a közutakra, visszaszorítva ezzel a környezet terhelését és a járulékos takarításokat.

Hamarosan összetakarítják a járdákon, tereken, aluljárókban a kerékpárosokat is bosszantó szilárd csúszásmentesítő anyagot
Fotó: Balogh Ákos

A sokakat bosszantó bazalt és zeokál használatára így csak a közterületi járdákon, tereken, aluljárókban, szűk, meredek mellékutcákban volt szükség, ahol azok használata legtöbbször elengedhetetlen. Ezekről a területekről az időjárás enyhülésével párhuzamosan a kiszórt, szilárd síkosságmentesítő anyag eltakarítását a VKSZ Zrt. már elkezdte járdatakarító gépek és csaknem 20 fő kézi erő segítségével. Az említett takarítási munkák legalább egy hónapot vesznek majd igénybe - tájékoztatta lapunkat Köller Tamás titkárságvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!