Hírek

2017.03.31. 11:43

Támogatják a Kinizsi Szövetséget

A Kárpát-medencei Kinizsi Szövetség tevékenységéről tájékoztatta az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának tagjait Fábry Szabolcs polgármester.

Molnár Sándor

A nyolcfős delegációt azért hívtak meg az ülésre, mert Kinizsi nevét nemcsak Nagyvázsony népszerűsítésére használják, hanem Nagyvázsonyon keresztül a Kinizsi életéhez kötődő településeket - ezek a szövetség tagjai - is népszerűsítik, és ezt példaértékűnek tartja a bizottság.

– Beszámoltunk a Kinizsi Szövetség munkájáról. Pánczél Károly elnök, Szászfalvi László és Szabolcs Attila alelnökök ünnepélyesen aláírták a partnerségi nyilatkozatot. Ezzel is elismerve a Kinizsi Szövetség munkáját. Ez, egyelőre kilenc Kárpát-medencei település, valamint a Hazajárók, a Csiki Sör és a Magyar Pálos Rend közösségét jelenti, amely tovább bővül, főleg szórvány magyar közösségekkel – mondta el Fábry Szabolcs.

A Nemzeti összetartozás bizottságának tagjai aláírásukkal fejezték ki azon szándékukat, hogy a Kárpát-medencei Kinizsi Szövetség pártolóivá váltak. Az együttműködésükben vállalták, hogy a Kinizsi Szövetség nemzeti gondolatait, törekvéseit szakmailag és erkölcsileg támogatják, rendezvényeit lehetőségeikhez mérten látogatják és azok szervezésében, a kijelölt kapcsolattartókon keresztül szakmai iránymutatással és az információk áramoltatásával részt vesznek.

Ugyanakkor a szövetség tagjai azt vállalták, hogy a Nemzeti Összetartozás Bizottság céljait, munkáját elkötelezett magyarsággal szakmai-, erkölcsi- és infokommunikációs lehetőségeikhez mérten szintén támogatják.

Fábry Szabolcs szólt arról is, hogy a nyáron kerül sor a Kinizsi Szövetség második nagy ünnepélyes találkozójára Nagyvázsonyban, májusban a Felvidéken is lesz egy összejövetel, októberben 13-án a kenyérmezei csata érfordulóján pedig koszorúzáson vesznek majd részt Erdélyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!