Hírek

2012.08.29. 16:21

Tapolcai kórház: Várják az államtitkár válaszát

Tapolca - A napokban aktuális lenne dr. Szócska Miklós válasza a tapolcai kórház ügyében. Szerdán már sajtótájékoztatót is terveztek az ügyben az aktív ellátás megmaradásáért fellépő szervezetek, de az utolsó pillanatban lemondták, mert úgy tűnt, a kórház sorsát eldöntő válasz már úton van.

Szijártó János

Amint azt lapunkban olvashatták, a hónap elején az egészségügyért felelős államtitkár egyeztetésre hívta a Nemzeti Erőforrás Minisztériumba Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselőt, Lévai József önkormányzati képviselőt és Toronyi Tibort, a kórházért tartott demonstráció főszervezőjét, hogy a Tapolcai Kórház aktív ágyainak visszaállításáról tárgyaljanak. A delegációval tartott Dobó Zoltán megyei közgyűlési képviselő is és természetesen magukkal vitték az aktív ágyak visszaállítását kérő tízezer aláírásat is. Az államtitkár akkor tizenöt napon belüli választ ígért.

Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselőt, a megyei közgyűlés elnökét a pillanatnyi helyzet kapcsán kerestük meg.

- Várom a választ, ígéretem van arra, hogy rövidesen megkapom. Erről azonnal tájékoztatom majd a delegáció tagjait és a nyilvánosságot is. Úgy vélem, a jelenlegi körülmények alapján sokkal valószínűbb folytatásnak tűnik az egy napos sebészet felfejlesztése, mint az aktív ágyak visszaállítása. Sokat fejlődött a gyógyítás, az orvostudomány az elmúlt évtizedekben, ehhez is igazodni kell, illetve az elvárásokhoz is. Ígérvényünk van új mentőautóra, de ami még fontosabb, egy teljesen új mentőállomás építésére is. Ez akár a kórházban is helyet kaphatna, egy helikopter-leszállóhellyel együtt. Azt hiszem, az itt élők egészsége mindannyiunknak fontos, és ehhez kell igazítani a fejlesztéseket is - hangsúlyozta Lasztovicza Jenő.

Hazafi József

Emlékszem még arra, amikor téglajegyet lehetett vásárolni, én például a Káli-medencében gyűjtöttem a kórház támogatására. Akkoriban arról volt szó, hogy ez itt a helybelieknek épül és az ő egészségüket szolgálja. Tény, mindenkinek az volna a jó, ha megmaradna a létesítményben az aktív ellátás.

Hatvani István

Soha nem szabad feladni. Ha rossz döntés született, akkor azt jóvá kell tenni. Azt hiszem, mindent ki lehet javítani. Ahogy a bűnt a bűnbocsánat követi, Tapolcán is a rossz döntés helyett egy jobbat kellene hozni. Erre a kórházra nagy szükség van itt és ezt a választók nagy része is így gondolja.

Kiss József

Sajnos nem mi, itt élő emberek dönthetünk kórházunk sorsáról. Három gyermekem van, mindegyik itt született. Ha csak őket nézem, nagyon fontos lenne, hogy Tapolcán minőségi aktív sebészeti és belgyógyászatti ellátás működjön, de valahogy úgy érzem, ez a hajó már végleg elment.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!