Hírek

2012.07.03. 14:54

Tartozik az önkormányzat

Veszprém - A Bakonykarszt Zrt.-nek 20, míg a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt.-nek 12 millió forinttal tartozik a megyeszékhely önkormányzata, mondta el kedden sajtótájékoztatón Katanics Sándor önkormányzati képviselő.

Szabó Péter Dániel

- Miközben látszólag minden rendben, egyre kétségbeesettebben próbál pénzhez jutni az önkormányzat. Nem biztosítják például a pénzforrást a város által fenntartott intézmények számára, amelyek így azok nem tudják rendezni víz és csatornadíj elmaradásaikat, vagy épp a szemétszállítási díjakat - mondta el a városháza előtt tartott sajtótájékoztatón a Demokratikus Koalíció színeiben politizáló képviselő.

Katanics Sándor kiemelte, első körben nem kapott információt a Bakonykarszt Zrt.-től a város intézményeinek tartozásairól, ám miután levelet írt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak, megkapta a közérdekűnek titulált adatokat. - Kiderült, hogy a Bakonykarszt Zrt. felé több mint kilencmillió forint az intézményeink tartozása, s ebből közel négymillió forintnyi összeg 30 napon túli tartozás.

A VKSZ Zrt.-nek 12 millió forinttal tartoznak a városi fenntartású intézmények, s ebből másfél millió forint a 30 napon túli tartozás - mondta el a Katanics Sándor, majd hozzátette, információi szerint nagyobb türelmet kérnek a városházán azoktól a cégektől, akik az önkormányzat megrendeléseitől függenek. A képviselői elmondta, nem fizették még ki sok helyen a diákétkeztetést, a pedagógusok nem kapták meg cafetéria juttatásaikat, s az érettségiztetés során elvégzett munkáért járó, jogszabályban rögzített díjakat sem rendezték.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!