Hírek

2016.12.30. 22:40

Téli üzemmódban a közútkezelő

Megyei körkép - Jól járhatóak a megye útjai, az év végén hideg, fagyos időre kell számítani, a közútkezelő felkészült a síkosságmentesítésre - tudtuk meg a társaság képviselőitől.

Forgács Ádám

Velkei Lilla, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője lapunknak elmondta, hogy hivatalosan november 10-től megkezdődött a téli szolgálat a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél. Ez az időpont természetesen az időjárási viszonyoknak megfelelően bármikor változhat.

A meteorológiai előrejelzések, valamint a saját útmeteorológiai mérőállomások adatainak folyamatos figyelemmel kísérése mellett, az időjárás hirtelen változása esetén a szükséges téli beavatkozások az érintett területeken bármikor megkezdhetők, tette hozzá. Megyénkben 22 saját kombinált és nyolc bérelt szórógéppel, továbbá nyolc hómaróval és további 27 ekés géppel látják el a feladatokat.

Az Útinform ügyeletes munkatársa, Körmendi József a Naplónak elmondta, hogy a Veszprém megyei utak állapota kiváló, biztonságosan lehet közlekedni megyeszerte mindenütt. Péntek hajnalban az utak síkosságmentesítése megtörtént. Megjegyezte, hogy ebben az időszakban állandó ügyelet van a társaságnál a téli üzemmód miatt, ha leesik a hó, ónos eső, akkor rögtön megkezdik az utak akadálymentesítését.

Az Útinform hivatalos oldalán olvasható országos előrejelzés szerint szilveszter délelőtt fagyos, párás, sokfelé ködös idő várható. Napközben zsugorodik a köd. Szombaton kora dél-után kisüt a nap, illetve erősen szűrt, derengő napsütés lesz. Éjszaka is szélcsendes, fagyos, a derültebb tájakon erősen fagyos, a ködös területeken zúzmarás időre van kilátás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!