Hírek

2014.01.27. 18:35

Teltházas rezsifórum Várpalotán

Teltházas fórumot tartott hétfőn este a Fidesz a művelődési központban, ahol Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes mintegy 500 ember előtt beszélt az elért kormányzati eredményekről és a rezsicsökkentésről.

Szabó Péter Dániel

Teljesen megtelt a művelődési ház színházterme hétfőn Várpalotán, mintegy ötszázan voltak kíváncsiak a fórumra, amelyen Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, valamint Kontrát Károly államtitkár, a Fidesz választókerületi elnöke mondta el gondolatait a rezsicsökkentésről, s az elmúlt négy évről.

Nyitányként Talabér Márta, a házigazda Várpalota polgármestere köszöntötte a megjelenteket, köztük Bóka István balatonfüredi és Keszey János balatonalmádi polgármestert. A folytatásban Kontrát Károly beszédében a rezsicsökkentés fontosságáról és eredményeiről, valamint a Fidesz kormányzás sikereiről beszélt.

– Amíg korábban az unióban Magyarországon volt a legmagasabb a gáz ára, a villamos áram pedig a második legmagasabb volt, addig mára jelentős előrelépés történt. Persze van még munka, ezért folytatjuk a rezsicsökkentést, amelyet aláírásával ötezer várpalotai is támogatott – mondta el Kontrát Károly, aki bejelentette, a kormány szándékai szerint idén tovább csökkentik a gáz, az áram és a távfűtés árát is.

Navracsics Tibor elsőként a Fidesz kormányzását megelőző nyolc évet vette górcső alá. – 2002-ben a baloldal a jóléti rendszerváltás mellett kampányolt, ennek ellenére egyre kevesebb jutott az embereknek, az önkormányzatoknak, akik igen nehéz helyzetbe kerültek emiatt. Magasabb lett a költségvetési hiány, nőtt az államadósság és a munkanélküliség – jelentette ki beszédében a miniszterelnök-helyettes, aki szerint 2010-ben döntő fordulatot hozott az ország életében a Fidesz győzelme.

Navracsics Tibor kijelentette, Magyarország elmúlt négy éve európai szinten is csodálatra méltó (Fotó: Szabó Péter Dániel)

– A kétharmados többség nemcsak lehetőség, hanem óriási kötelezettség is. Tudtuk, hogy versenyt kell futnunk az idővel, hogy minden területen megtehessük a szükséges lépéseket. A rezsicsökkentés pedig nem kérdés. Ha a nyugat-európai jövedelmekkel össze sem hasonlíthatóak a magyar keresetek, az energia- és élelmiszerárak azonban a nyugat-európai árak közelében vannak, akkor nem lehet tovább megszorító intézkedéseket tenni, mert nem bírja el a lakosság és a gazdaság – mondta el Navracsics Tibor.

Navracsics Tibor a várpalotai fórumon kijelentette, noha az ellenzék keményen bírálta a kormány törekvéseit, a következetes munkának meglett az eredménye: Magyarország elindult kifelé a válságból. – Mi arra szerződtünk az emberekkel, hogy Magyarország Közép-Európa egyik leginkább versenyképes országa legyen. Gazdasági és társadalmi szempontból egyaránt. Legyünk büszkék az országunkra, arra amit elértünk, mert az elmúlt közel négy év európai szinten is csodálatra méltó – szögezte le a miniszterelnök-helyettes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!