Hírek

2011.08.14. 08:54

Templomfelújítás adományból

Balatonszepezd - Napokon belül elkészülnek a református templom felújításával, a költségek nagy részét egy család fedezi.

Tóth B. Zsuzsa

A helybéli Szabó András és családja nem csak tízmilliós összeggel segíti a felújítást, hanem beszálltak a szervezésbe és lebonyolításba is. Szabóék vallják, hogy az értékekhez kötődnek, így a leromlott állapotú épület sorsát szívükön viselik. Amint azt Szabó András lapunknak elmondta, a munka két tervező, dr. Szűcs Endre és Kovács Pál tervei alapján folyik. A nedves falakat körbeszigetelték kívülről, a külső vakolatot teljesen felújítják, födémcsere és szerkezeti megerősítés történt, az eternitpala helyett ezentúl műemlékcserép fedi a templomot. Új világítás készül, mostantól padfűtés lesz, és kicserélik a padokat.



A harang szintén megújul, egyedül a torony bádogozása marad néhány héttel későbbre. Gondos Gábor lelkész örömét fejezte ki, hogy megújulhat a templom és hogy mindez önzetlen segítségnek köszönhető. Elmondta, hogy a hívek is segítettek ugyan a felújításban, a gyülekezet a menet közben felmerülő költségek előteremtésében is segít. Azonban annak nagy részét Szabóék állják. Úgy fogalmazott, hogy bárcsak mindenütt megoldódhatna a templomok felújítása, sajnos azonban nagyon ritkán lehet hasonló önzetlenségről, összefogásról hallani. Az építkezés ideje alatt zavartalanok az istentiszteletek, a munkákkal hamarosan végeznek, a templomot augusztus 21-én szentelik fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!