Hírek

2017.07.30. 10:25

Kidobták a tengerimalacokat az utcára, elpusztultak - Egy Down-szindrómás kislány mellé zuhantak

Kidobtak két tengerimalacot egy ajkai ház harmadik emeletéről a minap, az állatok elpusztultak és majdnem egy Down-szindrómás kislányra zuhantak, mondta el érdeklődésünkre az esetről Szalai Bálint, a Magyar Tengerimalac-védő Közhasznú Egyesület elnöke.

Kovács Erika

Az elnök hozzátette, teljesen ledöbbentette őket ez az eset, voltak már borzasztó mentéseik, de itt már nem tudtak mit tenni. Szalai Bálint reményei szerint a jogrendszer alkalmas lesz egyszer arra, hogy az ilyen esetekben méltó büntetést kapjon az elkövető, mert eddigi tapasztalata alapján még bírósági szakaszig sem jutott el egy ügyük sem. - Holott – fogalmazott- meggyőződésem, aki állattal ilyet tesz, az akár emberrel is később megtehet hasonló borzalmat.

Az egyesület a rendőrségnél és az ügyészségnél feljelentést tesz állatkínzás miatt.

Az elnök tudomása szerint a kidobott malacok egy Down-szindrómás kislány mellé zuhantak le a földre, aki nagyon megrémült ettől.

Szalai Bálint beszélt arról is, hogy egyesülete az új állatvédelmi törvény megalkotásában mindhárom munkacsoportban dolgozik.

Az ajkai borzalmas esetről később részletesen írunk.

Az Ajkai Rendőrkapitányságon állatkínzás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás, közölte megkeresésünkre a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!