Hírek

2011.05.09. 13:47

Tények az agrárkamara főtitkáráról?

Veszprém - Már zajlik a szerecsenmosdatás - tények az Agrárkamara főtitkáráról címmel hívta szerkesztőségünket sajtótájékoztatóra a MAGOSZ.

Varga Ibolya

A tájékoztatót Sövényházi Balázs, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) Veszprém megyei titkára, Nemesvámos polgármestere tartotta a Magyar Agrárkamara főtitkárának, Ebele Ferencnek gyanús szerződéskötései ügyében. Ezzel a témával lapunk már többször foglalkozott.

A megyei titkár azt találja gyanúsnak, hogy a Magyar Agrárkamara főtitkára a tavalyi év végén előrehozott nyugdíjazását kérte és ennek kapcsán egyévi fizetését megkapta. Ugyanakkor mégsem fejezte be teljesen a munkát, ma is főtitkárként irányítja a szervezetet. Sövényházi Balázs határozott véleménye szerint ez nem törvénytelen, de etikátlan akkor, amikor a magyar gazdák a túlélésükért küzdenek, sokan veszteségesek közülük. Éppen ezért felszólította Ebele Ferencet, hogy mondjon le mindennemű agrárkamarai tisztségéről.

A tájékoztató után telefonon hívtam fel Ebele Ferencet, aki bár Veszprémben lakik, a tájékoztatóról nem hallott, ezzel lehetőséget se kapott arra, hogy magát megvédje. A korábban elmondottakhoz nem kíván semmit hozzátenni. Nem tartja etikátlannak, hogy nyugdíjasként vállalja a Magyar Agrárkamara ügyeinek irányítását. Erre határozatlan idejű szerződése van, havi 110 ezer forintos járandósággal, de a szerződésben kikötötték, hogy csak az új agrárkamarai törvény megalkotásáig és az új vezető testület megválasztásáig teszi.

A Magyar Agrárkamarának tavaly júniusban váratlanul lemondott az elnöke, így Ebele Ferenc egy személyben, az elnökség támogatásával végzi munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!