Hírek

2013.12.06. 12:38

Terepruhás törióra

Veszprém - A légvédelem feladataival, napi kihívásaival ismerkedhettek meg egy rendhagyó történelemóra keretében pénteken a Cholnoky iskola nyolcadikos diákjai.

Szabó Péter Dániel

A légvédelem feladatairól beszélt előadásában a diákoknak Szücs József ezredes (Fotó: a szerző)

Visszatérő vendégként érkeztek a katonák a veszprémi Cholnoky Jenő Általános Iskola és Gimnáziumba, hiszen tavaly óta több előadást is tartottak az intézményben a KatonaSuli program részeként meghirdetett rendhagyó történelem órák keretében. A nebulók hallhattak már előadásokat a magyar hadsereg szerkezeti változásairól és katonáink missziós szerepvállalásairól is, utóbbi alkalommal személyes élményeiket is megosztották a tanulókkal a külszolgálatból hazatért veszprémi egyenruhások.

A vendéglátó iskola pedagógusai elmondták, nagy hatással voltak a diákokra az előadások, egyértelműen pozitívan fogadták a katonákat, felnéztek rájuk. Idén többen csatlakoztak a városi honvédelmi szakkörhöz is, amelynek foglalkozásait kéthetente tartják a veszprémi 3. Toborzó és Érdekvédelmi Irodában.

- Mivel Veszprémben működik a légvédelemért felelős katonai szervezet, ezért adta magát az ötlet, hogy egy előadás keretében bemutassam mi zajlik a levegőben, s milyen feladatai vannak az MH Légi Vezetési és Irányítási Központnak. Szemléltetésképp videókat is hoztam, amelyek révén megtapasztalhatták a gyerekek hazánk és az Európa légiforgalmának összetettségét - mondta el kérdésünkre Szücs József ezredes, az alakulat parancsnoka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!