Hírek

2015.12.12. 15:25

Termékbemutató otthon

Lovászpatona – Egy egészségügyi mérés történetét mesélte el egyik olvasónk, akinek hatvanezer forintja ugrott és még a norvég lazac felhasználásával készült omega-3 étrendkiegészítőt sem kapta meg.

Heffler Péter

Korábban arra kértük olvasóinkat, hogyha termékbemutatókra kapnak meghívást vagy ha elmesélnék egy ilyen „nyereményjáték” tapasztalatait, ragadjanak tollat és írják meg történetüket nekünk. Egyik, neve elhallgatását kérő lovászpatonai olvasónktól megtudtuk, hogy nem is kellett elmennie az árubemutatóra, házhoz mentek hozzá a termékekkel.

Magas minőségű, norvég lazac felhasználásával készült omega-3 étrendkiegészítő készítmény hirdette az olvasónk postaládájába bedobott, egyébiránt éppen az aznapi Naplóba rejtett szórólap. Lovászpatonai olvasónk töredelmesen bevallotta, kíváncsi lett a hirdetésre, mely „Tudta, hogy a magyarok az európai uniós átlagnál hetvenhét százalékkal kevesebb halat esznek? Ez mindössze tizedannyi, mint amennyit a norvégok fogyasztanak ” jellegű mondatokkal próbálta sulykolni a lazacos étrendkiegészítők nélkülözhetetlenségét. – Telefonon vettem fel a kapcsolatot egy, a későbbi egészségfelmérést végző hölggyel – mesélte olvasónk. – Hatezer forint volt a kiszállási díj és egy telefon nagyságú készülékkel végezte a mérést. Benedvesítette a bal kezemen az ujjaimat, illetve a jobb lábamat is, majd a készülékről leolvasott számokat a sofőrének diktálta. Kiderült, hogy az Egyesült Államokban kifejlesztett készítmény most nagyon kedvező áron, adagonként harmincezer forintért kapható. Közölték, hogy nekem kéthavi adagra van szükségem, biztos, ami biztos – tette hozzá az olvasó.

Természetesen felhívtuk a szóban forgó céget is, akiktől megtudtuk, hogy egy adag ára több szolgáltatásból tevődik össze, mert kilencezer forint maga a norvég lazacos termék, amiben ugyan benne van a kiszállási díj is és magának a mérésnek az ára is, de dobozonként fizetni kell még közel húszezer forintot a tanácsadásért – vagyis két adagnál kétszer húszezer forintot tanácsadási díjként.

Olvasónk a rendelés után természetesen kapcsolt, hogy valószínűleg átverték és mivel a cég elállási joggal hirdeti magát, a postai kézbesítésénél egyszerűen nem vette át a terméket, majd miután eredménytelenül kérte a pénzét az egészségmérőktől, feljelentést is tett a rendőrségen. Olvasónk az ügyben megszületett határozat fénymásolatát is elküldte szerkesztőségünkbe, melyben a „Tekintettel arra, hogy a feljelentés tárgyát képező cselekmény – mivel a feljelentett személy részéről sem megtévesztő, sem károkozási szándékra utaló magatartás nem valósult meg – nem bűncselekmény, ezért a nyomozás megszüntetéséről tájékoztatom” résszel summázzák az eset végkimenetelét.

A mérést végző nő elmondta, hogy olvasónk ott hibázott, hogy nem visszaküldte a terméket, hanem egyszerűen nem vette azt át, így követelése a hatvanezer forintjára jogtalan. Hozzátette – gyenge lábakon álló indoklásul, miszerint ő nem ver át senkit , hogy hat éve foglalkozik ezzel a szép szakmával, és ugyan a lovászpatonai nyugdíjas közben levélben kérte, hivatkozva emberi jóindulatra, a közelgő ünnepekre, hogy küldje vissza a pénzt, természetesen esze ágában sincs azt visszajuttatni. Olvasónk ennek tudatában, és abban a reményben fordult szerkesztőségünkhöz, hogyha megosztja velünk történetét, talán kevesebben dőlnek majd be az olyan egészségügyi méréseknek, mint amiből az elmúlt hat évben például a fentebb említett nő is megélhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!