Hírek

2012.04.24. 13:35

Testületi ülés a Jobbik szemével

Pápa - Három napirendi pontot emelt ki a testületi ülést követő sajtótájékoztatóján Erőss Bulcsú, az önkormányzat jobbikos tagja.

Nagy Imre

A tiltott, kirívóan közellenes magatartás szankcionálásáról szóló rendelettervezet egyikét a polgármesteri hivatal, a másik változatot a Jobbik nyújtotta be. Ez tartalmazta többek között a megrovást, mint a pénzbírságtól alacsonyabb büntetést, illetve a pénzbírság alsó határát is. Utóbbit elutasította a többség. A Jobbik képviselője nemmel szavazott a Pápai Rendőrkapitányság beszámolójára, mert mint mondta, a számokkal lehet ugyan játszani, de az ország közbiztonságát nem tartja elfogadhatónak.

Erőss Bulcsú nem fogadta el a város polgárőreinek beszámolóját sem. Hivatkozott több olyan lakossági bejelentésre, amik szerint a polgárőrök szolgálat közben több esetben alkoholt fogyasztanak. Végül aggályait fogalmazta meg az új polgárőr törvénnyel és Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, korábban ózdi, majd Borsod megyei főkapitány személyével kapcsolatban, aki az "MSZMP alatt" a pártállami hatalomkoncentráció fenntartását hivatott elősegíteni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!