Hírek

2012.09.14. 13:30

Tiltakozás a fák kivágása ellen

Badacsonytomaj - Tiltakoznak a Balaton-felvidéki fakivágás ellen többen, illetve a tervezett vágásokban közvetlenül érintett Badacsonytomaj felülvizsgáltatná az eljárást.

Szijártó János

Amint azt írtuk, a badacsonytomaji képviselő-testület Sallee Barbara hegymagasi polgármester javaslata alapján tárgyalt, majd döntött az ügyről. Nem támogatják, hogy a Magyar Közút Kft újabb 376 fát vágasson ki a 71-es számú főútvonal mentén Balatonederics és Badacsonytomaj között. Korábban már több alkalommal történt hasonló, az itt élők számára nehezen értelmezhető vágás.

Sallee Barbara is azt mondja, hogy ugyan a megtörtént pusztítást már nem lehet visszacsinálni, de a most kivágásra ítélt fákat még meg lehet menteni. Nem arról van szó, hogy a beteg, öreg, vagy a közlekedők számára veszélyes fák a helyükön maradjanak, hanem arról, hogy az egészséges, tájformáló jellegű, szép fák ne legyenek fűrész áldozatai. A polgármester asszony egy fa-ügyi igazságügyi szakértővel is bejárta a terepet és kiderült, a megtekintett fák közül csupán 42 esetben lenne indokolt az eltávolítás. Az ügy folytatódik, lapunkban is figyelemmel kísérjük a fejleményeket és egy későbbi számunkban részletesebben beszámolunk erről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!