Hírek

2017.06.11. 19:15

Tisztelet a hősöknek! - Emlékműavatás Nyárádon

NYÁRÁD - Mi, magyarok, nem tűrjük a rabságot, mindig készek vagyunk harcolni a szabadságért, a nemzeti függetlenségért - fogalmazott Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, államtitkár az 1956-os forradalo més szabadságharc tiszteletére állított emlékmű felavatásán.

Polgár Tibor

Mint mondta, nem hagyjuk, hogy mások a saját érdekeik szerint befolyásoljanak bennünket. - Hasonlóan 1956-hoz, hazánk a szabadságát és a szuverenitását megtartva ma is maga akar dönteni a sorsáról - fűzte hozzá. Kovács Zoltán kiemelte, köszönettel tartozunk 1956 hőseinek, és hiszünk benne, hogy áldozatuk nem volt hiábavaló.

Nyárádon 56-os emlékművet avattak. A szobor mellett balról Pajak Károly és Kovács Zoltán
Fotó: Polgár Tibor

Pajak Károlytól, Nyárád polgármesterétől megtudtuk, az 1956-os Emlékbizottság döntése nyomán közel 3,5 millió forint támogatást kapott egy úgynevezett '56-os Büszkeségpont megvalósításához a község önkormányzata. Az emlékművet Lipovszky Drescher Mária készítette el. - Ez az emlékmű azt üzeni, az önbecsülésünk és az összetartozásunk segítségével megválthatjuk a 21. századi szabadságunkat.

Egyúttal tisztelgés a múlt nagyjai, hősei előtt, továbbá iránymutatás a jelen és a jövő generációi számára - fejtette ki beszédében Pajak Károly. Az avatóünnepségen közreműködött a Nyárádi Dalárda, továbbá szavalatot adott elő Kincses László és Nyulasi József. A Kovács Zoltán és Pajak Károly által leleplezett emlékművet Baráth Julianna református lelkész, valamint Horváth József katolikus esperes, plébános áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!