Hírek

2013.10.18. 08:27

Több mint 300 millió forint távhő-díjjal tartoznak a veszprémiek

Olyan mértékű a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. (VKSZ) kintlévősége, hogy az már a likviditást veszélyezteti, ezért a hátralékos fogyasztók körében korlátozzák a melegvíz használatot.

Tremmer Tamás

Minderről sajtótájékoztató keretében számolt be Göttlinger László, a VKSZ vezérigazgatója. Hozzátette, a távhő és a használati melegvíz-szolgáltatási díjból származó hátralék folyamatosan emelkedik, míg 2008-ban 128 millió forint volt a cég kintlévősége, addig tavaly ez az összeg 271 millióra nőtt, az idén augusztus végén pedig már 317 millióra emelkedett. Mindezért drasztikus lépésre szánták el magukat: ha a legnagyobb hátralékot felhalmozók meghatározott időn belül nem rendezik tartozásukat, élnek a jog adta lehetőségükkel, korlátozzák a melegvíz szolgáltatást (vagyis az órát leszereltetik).

Göttlinger László elmondta, mintegy ezer fogyasztó halmozta fel ezt a tartozást. A legnagyobb adósnak 2,5 milliós hátraléka van, a 30 legnagyobbnak pedig összesen 50 millió forint a tartozása.

A vezérigazgató lapunk kérdésére szólt arról is, hogy a 4,3 milliárd forintos árbevételű VKSZ-nek összesen az árbevétel tíz százalékát meghaladó a kintlévősége, ami már a likviditásukat veszélyezteti. A második legnagyobb összeg, a hulladékszállítás hátralékát már az adóhatóság hajtja be, ami – úgy tapasztalják - előrelépést jelent.

A sajtótájékoztatón beszéltek arról is, hogy a VKSZ bevezeti az e-számlát. Ezt a szolgáltatást Némedi Lajos alpolgármester gyorsnak, hatékonynak, kényelmesnek, legfőképpen pedig környezetbarátnak értékelte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!