Hírek

2016.01.24. 11:17

Több mint háromezren már igényelték az új személyi igazolványt

Közel ezerötszázan már át is vehették új személyi igazolványukat a Veszprém Megyei Kormányhivatalnál.

Heffler Péter

Az új személyi igazolvány tartalmazza a régin szereplő adatok mellett az adószámot, a társadalombiztosítási számot, mi több, az igazolvány tulajdonosának ujjlenyomatát és elektronikus aláírását is. A Napló megkeresésére a Veszprém Megyei Kormányhivatalnál elmondták, hogy január 19-éig összesen háromezer-háromszázhatvanegyen igényeltek új típusú személyazonosító igazolványt. Ezen igényléseknél kettőezer-négyszáz esetben kérelmezték az ügyfelek a még le nem járt igazolvány új típusú okmányra cserélését, kettőezer-hétszáz esetben járult hozzá az ügyfél az ujjlenyomat rögzítéséhez, míg elmondásuk szerint hatszáztizennégy ügyfél kérte, hogy az igazolvány elektronikus aláírásra is alkalmas legyen. Az okmányba – az érintős bankkártyákhoz hasonlóan  – mikrochipet építettek be, amelyen információk sorát rögzíthetik, és egy kártyaleolvasóval minden láthatóvá válik.

A Veszprém Megyei Kormányhivatalnál hozzátették, hogy a leadott kérelmek alapján január 19-éig ezerháromszáznegyvenhat ügyfél már át is vehette az elkészült okmányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!