Hírek

2014.01.08. 09:01

Több száz millió forintból újítják fel a strandot Tapolcán

Mintegy 250 millió forint, strandfejlesztésre fordítható állami támogatásban részesült Tapolca.

Szijártó János

A döntésről már decemberben olvashattak a Naplóban, Lasztovicza Jenő tájékoztatása kapcsán.

A térség országgyűlési képviselője ezúttal arról számolt be, hogy jelen állás szerint a városi strand építése az év első negyedében megkezdődhet ebből az összegből, és a nyáron már használható lesz a létesítmény.

- A közbeszerzési eljárás már zajlik, rövidesen a bontási,  tereprendezési munkálatok is elkezdődhetnek a 2008-ban bezárt fürdőnél. Ha minden a tervek szerint halad, márciusban már az építkezés is elindulhat. A kormányzati támogatás folytán egy élmény, egy gyermek és egy meleg vizes medencét alakítanak ki Tapolcán, felújítják a kutat, a kiszolgáló létesítményeket és a vizesblokkokat.  A város képviselő-testülete rendkívüli  ülésen foglalkozik a beruházás részleteivel, hiszen a teljes projekt mintegy 350 millió forintba kerül majd, így még további források bevonására is szükség lesz. A beruházás első lépcsője a későbbi fejlesztések alapjául is szolgál és a későbbi pályázati lehetőségek függvényében további bővítésre is lehetőséget nyújt - fogalmazott a képviselő. 

Hozzátette, tény, hogy a lakosság számára kiemelten fontos ez a fejlesztés, hiszen a 34 Celsius fokos termálvízben hűvösebb időben is lehet fürödni, másrészt a helyi és környékbeli iskolások úszásoktatása is hosszabb távra megoldódik. - Ha rosszabb idő van a Balaton parton, sokan jönnek Tapolcára, így ebből a szempontból a városi strand is célpont lehet, és így a Tapolca-Balaton között megépítendő kerékpárút létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!