Hírek

2017.07.30. 15:40

Több turista Tapolca utcáin - A kereskedők becsalogathatják a várakozó vendégeket

TAPOLCA Az idei nyáron a szokásosnál is erősebb a turistaforgalom a városban, köszönhetően a Tavasbarlang Látogatóközpont új beléptetési módszerének és a strand újra- nyitásának is.

Tóth B. Zsuzsa

Fényképezkedő turisták a város legújabb nevezetességénél, a Halas lépcsőnél Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Mióta a tavasbarlangba érkező turistáknak a korábban megszokottól eltérően már nem kell órákon át sorban állniuk a bejárat előtt, hanem a jegyvásárlás után adott időre térnek vissza, érezhetően megnőtt a vendégforgalom a városban. A barlangba jutásra várók lesétálnak a tópartra, beülnek enni egy fagyit, inni egy kávét, esetleg ebédelni. Vásárolnak az üzletekben, amíg azokat nyitva találják. Ezt a megnövekedett forgalmat a vendéglátósok már jelezték. Dobó Zoltán polgármester szerint sokat jelenthet ez a forgalom a kereskedők számára is. Bízik abban, hogy a kereskedők élnek is a lehetőséggel. A vendégforgalom érinti a strandot is. Dobó Zoltán leszögezte: a megújult tapolcai fürdő forgalma jó, de erősen ki van téve az időjárásnak, jól jönnek a meleg nyári napok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!