Hírek

2012.06.28. 14:48

Törvényes úton jutott a földhöz

Pápa - Sajtóközleményt juttatott el lapunkhoz Takácsné Légrádi Edina Orbán Imre, a Jobbik politikusa az NFA-pályázatokkal kapcsolatos sajtótájékoztatójára reagálva.

Nagy Imre

A megyei földvédő bizottság tagjaként Orbán Imre elmondta, hogy a megyei pályázatok nyerteseinek egy része nem felel meg a pályázati kritériumoknak, illetve a nyertes pályázók közt több fideszes politikus közeli hozzátartozója is található.

Takácsné Légrádi Edina így válaszolt az elhangzottakra:
- Több mint egy évtizede szereztem agrármérnöki diplomát. Már eddig is néhány hektáron gazdálkodtam,  jelenleg Farkasgyepűn saját tulajdonú szántóterületem van. A vidék megtartóerejére, a föld eltartóképességére alapozva hozzátartozóimmal egy családi gazdaságot szeretnék kialakítani. Minden alapot nélkülöző méltatlan politikai támadásnak tették ki családomat, melyet ezúton visszautasítok, és jogi lépéseket is teszek emiatt. A pályázatot az NFA nyilvános kiírására nyújtottam be, amely nem tartalmazott összeférhetetlenségi szabályokat, így a kiírás bárki számára egyformán elérhető volt. A földterületet más helyben lakó családi gazdálkodó elől nem vettem el, ugyanis az érintett területre nem volt helyben lakó pályázó. Szakmai képességem, a földművelés iránti elkötelezettségem alapján jó pályázatot készítettem, melyet a döntéshozó is így értékelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!