Hírek

2012.10.03. 17:20

Tóth Gabi és Vera imádják a szülővárosukat

Tóth Vera és Gabi, az énekes testvérpár Tapolca és környéke kistérségéért kitüntetést kapott a múlt héten.

Tóth B. Zsuzsa

A lányokat váratlanul érte az elismerés, de mindketten úgy nyilatkoztak lapunknak, hogy mivel szülővárosukban kapták, duplán örülnek neki. Vera szerint ez egy visszaigazolás, a szakmát illetően ilyenkor derül ki, hogy érdemes volt dolgozni.
 
- Imádom Tapolcát. Ahol és amikor csak lehet, mindig elmondom, honnan jöttem, nem jelent erőfeszítést Tapolcát népszerűsíteni, hiszen rendkívül kellemes, kedves kisváros a tanúhegyek ölében, ahonnan a testvéremmel, Gabival elindultunk. Egész más érzés itt lenni, mint Budapesten, már csak azért is, mert a nagyszüleink itt élnek. A velük való találkozás mindig nagy érzelmi töltést ad. Bár temperamentumos emberek, megnyugszom a közelükben - mondja Vera, aki a bulvár sajtóban mostanában kiteregetett testvér-viszályra csak legyint. Úgy véli, az ilyen újságoknak az a dolguk, hogy eladják magukat valami érdekes hírrel, de annak, hogy ő és Gabi összevesztek volna, semmi alapja nincs.
 
- Abszolut jóban vagyunk, de ahogy a testvérek közt lenni szokott, mi is vitázunk néha. A kirohanásokat követően előfordul mosolyszünet, de ez nem komoly, hiszen mi nagyon szeretjük egymást - szögezi le.



Ami pedig a munkát illeti, Vera továbbra is az igényes zenét képviselni és népszerűsíti. Azt mondja, ez nem könnyű feladat, mert sokakat az egyszerűség fog meg inkább.  Mégis megpróbálja felvállalni, és közben nem érzi tehernek, mert élvezi. Maga is ír zenét és dalszöveget, hogy egy színes foltot és azzal, ami személyisége fejlődését tükrözi, reményt adjon az embereknek. Meggyőződése, hogy a válságos világban erre nagy szükség van. A munkában Hrutka Róbert zenésztársa is segíti. Hétköznap a budapesti klubélet oszlopos tagjaként találkozhatunk Verával, aki új lemezre is készül hamarosan. Azonban nem kapkodja el, talán jövőre hallhatjuk majd a dalokat. Addig is vigyáz magára, egészségesen étkezik, de nem fogyókúrázik. Élvezi az életet, akkor is, ha éppen nincs párja, mert úgy érzi, a lelki békéjét így is megtalálta.
 
Gabi szintén kétszeresen is hálás a díjért, pedig ő ebben az évben kitüntetések sokaságát kapta már. A Story és a Glamour díj mellett kiérdemelte a Viva Comet elismerést, amelyre régóta vágyott, hiszen éveken át volt jelölt. Idén ő lett a női előadói kategória győztese. Amellett közönségdíjakat is elhozott, úgyhogy elégedett. 

- Nem dőlök hátra mégsem, megyek tovább. Szeretnék pozitív dolgokat közvetíteni a dalaimmal a közönség felé. Közben nem feledem, hogy tapolcai vagyok, megmaradok annak, és amikor csak lehet, jövök haza a nagyszüleimhez. Általában a szüleimmel és Verával együtt érkezünk, ünnepet jelentenek az együtt töltött napok számunkra. Jókat beszélgetünk, vidám embertek a nagyszüleim is - mondja Gabi, aki szintén cáfolja, hogy Verával összezördültek volna.

- Büszke vagyok Verára és a sikereire, szó sincs róla, hogy bántanánk egymást. Szakmailag külön utakon járunk, de ez nem jelenti azt, hogy valami gond lenne köztünk - nyilatkozta lapunknak határozottan Gabi. Verához hasonlóan ő is új terveket valósít meg, egy új dalt és klipet is várhatunk tőle hamarosan.
 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!