Hírek

2017.09.01. 15:25

Szeptembertől folytatódnak a beruházások Balatonszőlősön

Családias hangulatú ünnepségen adták át a település idei nagyberuházásait. Az eseményen az is kiderült, hogy a felújítások szeptembertől folytatódnak.

Sági Ági

Mórocz László polgármester az ünnepségen elmondta, hogy a jól gazdálkodó, korábban adósságkonszolidációban nem részesült településeknek juttatott támogatás segítségével még tavasszal több, korábban murvával borított vagy földes utat sikerült leaszfaltozni. Az orvosi rendelő és polgármesteri hivatal körül a korábbi balesetveszélyes terméskő burkolatot térkőre cserélték. A faluban fontos, korábban saras földutat aszfaltozták, így itt jó gyalogút jöhetett létre.

Az orvosi rendelő előtti terület térkő burkolatot kapott. A családias hangulatú rendezvényen a szalagot Mórocz László (balra) és Kontrát Károly vágta át
Fotó: Sági Ági

Az ünnepségen részt vett Kontrát Károly államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is, aki elmondta, hogy korábbi ígéretének megfelelően igyekszik a kistelepülésekre kiemelt gondot fordítani. Az ünnepségen elhangzott, hogy szeptemberben újabb munkák indulnak. Még ősszel több út újraaszfaltozása történhet meg. Elkezdődhet a sportpálya rekonstrukciója, és a Balaton Fejlesztési Tanács is támogatta az egyik pályázatukat. Itt ötmillió forintot sikerült nyerni, amit kétmillió forint önrésszel egészítenek ki. Ebből megújulhat a Mosó forrás és környéke. Itt kis közparkot alakítanak majd ki, sportpályával, szalonnasütő helyekkel.

Szombaton a településen falunapot és sportversenyt tartanak. A szőlős-kör futóversenyen több távon indulhatnak amatőr és profi futók.

A településen egész nap programokkal várják az érdeklődőket, és szőlővel készült ételek főzőversenye is lesz. Az este bállal zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!