Hírek

2014.06.04. 11:26

Világháborús lövedékek a földben

Veszprém - Útfelújítás közben német tüzérségi lövedékeket és gyalogsági lőszert találtak szerda délután Pécsely és Vászoly között. Az utat lezárták.

Szabó Péter Dániel

Várkonyi Melinda főhadnagy, az MH 1. Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje a Naplónak elmondta, munkagépek forgattak ki a földből hat darab 75 milliméteres német tüzérségi lövedéket és fél kilogrammnyi gyalogsági lőszert. Az értesítést követően rögvest a helyszínre vonultak az ezred tűzszerészei, kiemelték és hatástalanították őket, valamint átvizsgálták az egész területet további lövedékek, robbanószerek után kutatva, de a felsoroltakon kívül nem találtak semmit. A munkálatok idejére a Pécsely és Vászoly közötti utat teljes szélességében lezárták, 14 óra után azonban újra megindulhatott a forgalom az érintett szakaszon. Várkonyi Melinda közölte, a lövedékeket és a gyalogsági lőszert a központi gyűjtőbe szállítják, majd megsemmisítik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!