Hírek

2013.06.03. 18:35

Új diagnosztikai szárny épül Farkasgyepűn

Finisébe érkezett a Csolnoky Ferenc Kórház farkasgyepűi projekteleme, aminek célja a Közép-dunántúli Regionális Onkológiai Centrum létrehozása.

Nagy Imre

A kivitelezőre vonatkozó közbeszerzési eljárás lezárulta után hétfőn délután a helyszínen írták alá az építési-kivitelezési megállapodásokat.

Ebből az alkalomból dr. Rácz Jenő, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója és dr. Medgyasszay Balázs, a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet főigazgató főorvosa sajtótájékoztatót tartott a helyszínen.

 

Dr. Medgyasszay Balázs és dr. Rácz Jenő



- Onkológiai projektünk a mai napon lép a közvetlen kivitelezés fázisába. Ez az álom egy évtizedre nyúlik vissza, hiszen a közép-dunántúli régió az egyetlen, ahol nem létezik sugárterápiával is felszerelt onkológiai központ. A megyei önkormányzat úgy döntött, a durván 2,5 milliárdos fejlesztéshez akkor is biztosítja a forrást, ha ez központi támogatásból nem megvalósítható. Ilyen jellegű vállalások nélkül nem jutottunk volna el idáig - fogalmazott Rácz Jenő.

A projekt két részelemből áll: kilenctized része a megyei kórházban valósul meg, de nagyon fontos a farkasgyepűi pulmonológiai vonatkozása is. A TIOP-os és TÁMOP-os projektek keretében csak Veszprém megyében több mint tízmilliárd forintnyi egészségügyi fejlesztés történik a közeljövőben, uniós forrásokból.

A projekt elemeiről dr. Medgyasszay Balázs beszélt

A farkasgyepűi projektelemről dr. Medgyasszay Balázs tájékoztatta a sajtó képviselőit. A tüdőgyógyintézetben éves szinten 300-350 új tüdőrákos esettel, és 2000-2500 fekvőbeteg ellátási esettel találkoznak. Ezért is szükséges az új, 490 négyzetméteres diagnosztika szárny építése. Az eddigiekhez közvetlenül kapcsolódó épületben azok a vizsgáló funkciók kapnak helyet, amik ma a kórház területén szétszórva működnek. A beruházás értéke közel kettőszázmillió forint.

 

Rédling Tamás és dr. Rácz Jenő ünnepélyesen aláírja a szerződéseket, jobbról dr. Medgyasszay Balázs 



A kivitelező a KIVSZER Kft. A munkálatok a tervek szeriont az év végére fejeződnek be. A sajtótájékoztatót követően dr. Rácz Jenő és Rédling Tamás, a kivitelező ügyvezető igazgatója ünnepélyesen aláírták a szerződéseket, majd vendégeikkel, köztük Takács Szabolccsal, a megyei kormánymegbízotti hivatal kabinetirodájának vezetőjével és Polgárdy Imrével, a megyei közgyűlés alelnökével bejárták az építési területet.

 

 

Mezei László építész, dr. Medgyasszay Balázs, Polgárdy Imre, dr. Rácz Jenő és Takács Szabolcs az építkezés helyszínén (Fotó: Nagy Imre)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!