Hírek

2014.03.13. 10:19

Új néven az Ápoló Otthon

Várpalota - Szépkorúak Otthona néven működik tovább az Ápoló Otthon, amely a napokban ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját a Szent Donát Kórházban.

Szabó Péter Dániel

Fotók: a szerző

- Nagykorúságán túllépve ünnepeljük az önkormányzat egyetlen, bentlakásos szociális intézményének két évtizedét, az intézményben áldozatos munkát végzőket és az ott ellátottakat egyaránt. 1994. március 1-jén kezdte meg működését ugyanis az idősek otthona, amelyet a helyi közösség saját erejéből hozott létre. Az intézmény fenntartása azóta sem kötelező önkormányzati feladat, ám Várpalota vezetése azonban az elmúlt nehéz időszakban is alapvetőnek tartotta, hogy egy emberi értékeket a központba helyező, a gondozottak mindennapjait színesítő, s emberi melegséggel megtöltő szolgáltatást biztosítson a rászoruló időskorúak számára. A 20 éves fennállás egyben bizonyíték a felelősségvállalásra is, hiszen ehhez kitartásra, áldozatvállalásra és problémamegoldó készségre volt szükség - mondta el Talabér Márta, majd hozzátette, a város hosszú távon számol az Ápoló Otthonnal, amelynek az idei évben felújítását is tervezik.

Ezt követően dr. Nagy László, a várpalotai kórház nyugalmazott orvos-igazgatója idézte fel az Ápoló Otthon létrejöttének körülményeit, majd Katona Csaba, a város alpolgármestere méltatta az alapítókat, s az intézmény dolgozóit, fenntartóit. Közben színvonalas kulturális produkciókat is láthattak a vendégek, név szerint Pátkai Anna, Borbás Brigitta, Cseh Anna, Végvári Gábor, Bihari Liliána, Csór Vivien, Virág Martina, Kecse Adrián és László Attila lépett a közönség elé. Az intézmény működését és mindennapjait Koromné Palkovics Edit, az Ápoló Otthon vezetője mutatta be, s mondott köszönetet a támogatásért az önkormányzatnak éppúgy, mint az Egy Mosolyért Közalapítványnak, Máltai Szeretetszolgálatnak, a Katolikus Karitásznak, a Máltai Lovagrendnek, a Pünkösdi Egyháznak és az osztrák testvérváros, Wolfsberg képviselőinek, akik minden évben adományokkal segítik az otthont. A vezető egyben bejelentette, hogy két évtized után új néven, Szépkorúak Otthonaként működik tovább az intézmény. Az ünnepség zárásaként egy hatalmas tortát toltak be, amelynek gyertyáit közösen fújták el a munkatársak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!