Hírek

2017.06.11. 09:25

Új szobor a pápai plébánián

PÁPA - A tókerti Szent Benedek-plébánia egyre szépülő parkjának új ékessége a templom - és Európa fő - védőszentjét ábrázoló gyönyörű Szent Benedek-fafaragvány.

Laskovics Márió

2007 óta nagyon sokat fejlődött a Szent Benedek-plébánia, folyamatosan felújították a templomot, egyre szépülő kertjében felállíttattak egy kültéri betlehemet életnagyságú figurákkal. 2012-ben felszentelték a Fény útja elnevezésű tizennégy stációs keresztutat, 2014-ben megtörtént a plébánia külső tatarozása, 2015 nyarán pedig a belső rekonstrukció is.

Tavaly kemencével gazdagodott az udvar, melynek új ékessége a májusban elhelyezett Szent Benedek-szobor, ami a templom védőszentjét egyik attribútumával, pásztorbottal, valamint Szentírással a kezében ábrázolja. Szijártó László kerületi esperes, plébános elmondta, sikerült megvalósítani a már évekkel ezelőtti tervet, miszerint lecserélik a korábbi, megkopott Benedek-kőszobrot.

Szijártó László kerületi esperes, plébános az új Szent Benedek-szoborral, háttérben a Fény útja keresztút
Fotó: Laskovics Márió

Ötletelt az egyházközség, hogy milyen anyagból készüljön az alkotás, mikor is egy, a jenői karitásznál tett látogatás során megláttak egy szép szobrot. Felvették annak alkotójával, Bálint József fafaragóval a kapcsolatot, aki örömmel elvállalta a munkát, több mint két méter magas szobrot faragott meg a pásztorbot ívét kivéve egyetlen tömbből.

- A Pápai Városfejlesztő Kft. betonalapzatot készített a szobornak. Hogy óvjuk az időjárás viszontagságaitól, tetőszerkezettel is elláttuk a műalkotást - tudtuk meg a plébánostól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!