Hírek

2006.03.23. 10:29

Újabb madárinfluenza-fertõzést regisztráltak Görögországban

Athén (MTI/AFP) - Újabb madárinfluenza-fertõzést regisztráltak Görögországban: a görög mezõgazdasági minisztérium csütörtöki bejelentése szerint az ország északi részén egy elhullott hattyú tetemében találták meg a madárinfluenza-vírus emberre is veszélyes H5N1 altípusát.

Mórocz Zsolt

Ezzel már 33-ra emelkedett a görögországi madárinfluenza-esetek száma. Legutóbb a Szaloniki melletti Epanomiban találtak fertõzött madarat. A H5N1 vírus jelenlétét az Európai Unió weybridge-i referencialaboratóriumában erõsítették meg.
Görögországban elõször február 11-én jelentkezett a madárinfluenza vírusa. Az azóta elpusztult madarak többsége hattyú volt, többnyire az ország északi részén hullottak el, de volt egy eset az Égei-tengeri Szkírosz szigetén is. Az elmúlt több mint egy hónapban 75 százalékkal csökkent a szárnyasfogyasztás az országban, az érintett területen pedig ez az arány elérte a 85 százalékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!