Hírek

2006.03.25. 16:47

Újabb madárinfluenza-megbetegedések Dél-Kelet-Ázsiában

Jakarta, Kuala Lumpur, Hongkong (MTI/AP/AFP/Reuters) - Újabb madárinfluenza-megbetegedéseket észleltek Dél-Kelet-Ázsiában.

Mórocz Zsolt

Az indonéz egészségügyi hatóságok szombati közlése szerint egy egyéves kislány halt meg a madárinfluenza-vírus H5N1-es altípusától. A kislány vérmintáját még csak helyi laboratóriumban vizsgálták meg, de elküldték az Egészségügyi Világszervezet (WHO) hongkongi referencia-laboratóriumának is. Ha a gyanú beigazolódik, õ lesz a madárinfluenza 23. áldozata Indonéziában.

A hongkongi mezõgazdasági minisztérium közben arról számolt be, hogy pozitívnak bizonyult egy, a Kínával határos területen lévõ birtokon talált vándorsólyom H5N1-tesztje. Tavaly október óta mintegy 6000 elhullott madarat regisztráltak Hongkongban madárinfluenza-fertõzéssel.

Malajziában egy hároméves kislányon és egy 26 éves férfin jelentkeztek a madárinfluenza tünetei. A gyerek az északi Penang, a fiatalember pedig a szomszédos Perak államból származott, mindkettõt elkülönítették az eredményekre várva. Az államszövetségben az utóbbi tíz napban négy madárinfluenza-gócot jelentettek be Perakban és egyet Penangban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!