Hírek

2009.03.19. 03:29

Újabb szociális boltok - Válságkezelés

<b>Pápa</b> - Budapesthez hasonlóan a megyében is nyílhatnak szociális boltok. A tervek szerint Pápa és Veszprém lehet a következő helyszín.

Sikos Gábor

Magyar áruk, egyenesen a termelőktől, jó áron - hirdeti a Magosz által létrehozott szociális bolthálózat. A már működő szociális boltokon kívül az egész országra kiterjedő hálózatot kívánnak létrehozni. 

Megyénkben először Pápán és Veszprémben nyílna meg a magyar termelőktől származó termékeket forgalmazó hálózat boltja. Erről dr. Buday Gyula, a Magosz Szövetségi igazgatója beszélt a Veszprém Megyei Gazdakörök Szövetségének éves közgyűlésén, amit a Pápán a Jókai Mór Művelődési Központban tartottak a minap. 

- Ha így vissza tudjuk szerezni a magyarországi piacokat, és helyzetbe tudjuk hozni a termelőket, akkor versenyképesek leszünk a uniós vetélytársainkkal szemben - hangsúlyozta Buday.

A város részéről dr. Áldozó Tamás alpolgármester üdvözölte az elképzeléseket, és mint mondta, a Magosz érdekei, egybeesnek a városéval. Példaként említette a Pápai Hús Zrt. megmentését, mely a több mint ezer megmentett munkahely mellett sok környékbeli gazdának is piacot, megélhetést biztosít.A nyitásra még várni kell, egyelőre az előkészületeknél tartanak.

Győrffy Balázs megyei elnök arra kérte a megjelent gazdákat, hogy írják össze, ki milyen áruval és mennyivel tud hozzájárulni a létesítendő szociális bolt készletének feltöltéséhez. 

- Erre azért van szükség, hogy lássuk, mi az, amiből a megyében el tudjuk látni a két boltot, és mi az, amit a környező megyék gazdáitól kell beszerezni - hívta fel a figyelmet a tervezés fontosságára a Veszprém Megyei Gazdakörök elnöke.

Ezután még dr. Ángyán József professzor, országgyűlési képviselő előadását hallgathatták meg Mi lesz veled, magyar gazda? Mi lesz veled magyar vidék? címmel, majd Jakab István Magosz-elnök Kormányzati álmok és a valóság című előadása követ- kezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!