Hírek

2014.01.01. 12:55

215-en csobbantak a Malom-tóban

Tapolca - Az idén már 215-en csobbantak szilveszter délutánján a Malom-tóban, hogy éltessék a négy éve megálmodott különös mulatságot.

Tóth B. Zsuzsa

Évről évre többen csatlakoznak a szilveszteri fürdőzőkhöz, akiknek az idő ezúttal kedvezett leginkább. Kellemes napsütésben pancsolt hét évestől hetven évesig minden korosztály a tóban, rengeteg érdeklődő és szurkoló rajongásától kísérve. A téli strandolók tréfásra vették a figurát, vicces jelmezekben, sapkákban, úszógumikkal, strandlabdákkal felszerelkezve mártóztak meg a 18 fokos vízben, amely a nemzet rozmárja, Schirilla György számára természetesen túl meleg volt.

Ahogy a csobbanás előtt Schirilla elmondta rajongóinak, minden évben nagy örömmel érkezik Tapolcára, hogy az itteni bátrakkal együtt fürödjön és ily módon is népszerűsítse a sportot, az egészséges életmódot. Idén egyedül jött, pedig a tavalyi évben a négy közül egyik gyermeke is elkísérte, az akkor kilenc éves Máté megnyerte korosztálya futóversenyét is.

Az idei szilveszteri fürdőzésen már kettőszáztizenöten vettek részt Tapolcán a Malom-tóban

A gyerekek mindegyike sportol, a nagyobbik fiú a testnevelési főiskolára jár, focistának készül és bár nem követi apját, ami a jeges Dunában való fürdést illeti, elkíséri őt a heti háromszori edzésre a folyópartra.

Schirilla az idei évben Balatonalmádiban nem tervez ugyan januári fürdést, viszont az ország számos más pontján megfordul majd.

Csak az első két hónapban úszik Halásziban, Siófokon, Sárospatakon, Dunakesziben, Szobon. Sőt, még Dunaújvárosban is, ahol utoljára édesapja csobbant 25 ezer ember előtt és emiatt már nagyon várják őt az ottaniak.

Az Őrségben idén is megtartja hagyományos jógatáborát és ebben az évben a Cukorbetegek világnapján, március 28-án is futni fog.

- Ezt évek óta, egészen pontosan három éve hanyagoltam, mivel nem tudtam kellőképpen felkészülni a tíz napos, napi hetven kilométeres megmérettetésre. Úgyhogy már most is keményen edzek, tegnap hegyi terepen gyakoroltam, 26 kilométert futottam. Amellett 22 éve jógázom, még Etka anyó tanítványa tanított meg engem is, és azóta rájöttem, hogy számos betegség meggyógyítható a jógával - mondta lapunknak nyilatkozva Schirilla.

A fürdés előtt ezúttal is családi futásra buzdítottak mindenkit a szervezők a tó körül.

Gyermek, egyéni és váltó kategórában indultak összesen közel százan. Családok, baráti körök tagjai szaladtak vidáman, a szurkolók buzdítása mellett. A kicsik közel ötszáz méteres kört tettek a tónál, a felnőttek négy kilométert szaladtak a kellemes, tavaszias időben.

Császár László, Tapolca polgármestere örömét fejezte ki, hogy ennyien vállalkoztak a fürdésre, arra azonban nem tett ígéretet Schirillának, hogy a jeges Dunában is vele tart. Ezt Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakosunk sem ígérte, azonban a Malom-tóban ő is jót lubickolt. Schirillával egyébként is számos eseményen fellépnek együtt, a tapolcai kezdeményezésnek pedig külön örült, úgy fogalmazott, hogy extrém helyzet télen fürödni ilyen meleg vízben. Tanácsolta, hogy újévi fogadalomként ígérje meg mindenki, hogy a következő évben többet sportol, mozog.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!