Hírek

2015.03.13. 13:02

Újra a pápai reptéren járt az amerikai nagykövet

Pápa - Ismét az MH Pápa Bázisrepülőtérre látogatott Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete pénteken délelőtt. A diplomatát Hende Csaba honvédelmi miniszter is elkísérte.

Polgár Tibor

A magas rangú vendégek egy Mi8-T típusú honvédségi helikopterrel érkeztek meg a pápai bázisreptérre, ahol katonai tiszteletadással fogadták őket. Ezt követően szakmai programot tartottak a Csapat Művelődési Otthonban. Itt felszólalt többek között Gangler László ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka, majd Colleen Bell találkozott a Pápán szolgáló amerikai katonákkal.

Mint ismert, az amerikai nagykövet február végén megtekintette a pápai bázison lebonyolított NATO-hadgyakorlatot. Az azt követő sajtótájékoztatón – a jelenlévő katonai vezetőkkel egybehangzóan – elismerően szólt a magyar-amerikai harcászati együttműködésről. Most elsősorban a honfitársaival való közvetlen találkozás miatt érkezett Pápára, de emellett alaposabban megtekintette a helyi katonai bázist is. Hende Csaba tájékoztatta Colleen Bellt a Stratégiai Légiszállítási Program (SAC) épülő hangárkomplexumáról, illetve a repülőteret karbantartó eszközök rövid bemutatója is szerepelt a pénteki látogatás programjában. A vendégek a honvédségi helikopterrel távoztak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!