Hírek

2017.04.28. 07:00

Újra összeállt a veszprémi Idegenvezetők Klubja

Az idei turistaforgalmi szezon elindításával néhány év szünet után összeállt a veszprémi Idegenvezetők Klubja. Kosárkó Katalin idegenvezető kezdeményezésére újjáalakult az egykor évtizedeken élt jól működő, turisztikai szakembereket is összefogó , nagy múltra visszatekintő közösség.

Jákói Bernadett

Régi kollégák, idegenforgalomban jártas szakemberek közreműködésével határozta el Kosárkó Katalin, hogy az elmúlt években megszűnt, de pihenőre kényszerült  klub ismét jó szolgálatot tehetne városunk idegenforgalmának. - Minél több aktív fiatal és turisztikai szakembereket igyekezünk bevonni a tevékenységbe, többségében olyan programokkal, amik csak hasznukra válhatnak  a gyakorló idegenvezetőknek, ezzel a munkánkat is  jobban  tudjuk végezni. – mondta el a kezdeményező klubvezető.

Előadásokra olyan szakembereket kívánnak meghívni, akik különböző területeken tudnak tájékoztatni, valamint azokat a civil szervezetek képviselőit várják, akikkel együtt lehetne dolgozni, emellett a gyakorló idegenvezetők is adhatnak olyan tippeket, amelyek hozzájárulnak Veszprém minőségi turisztikai kínálatához. A városba érkező turistacsoportok számára nagyon fontos az idegenvezető személyisége, a tudása, a tájékozottsága.  Fontos, hogy az általuk nyújtott információk mindig naprakészek és hitelesek legyenek.

Kosárkó Katalin idegenvezető (balra) kezdeményezésére újraindul az Idegenvezetők Klubja

Az aktív idegenvezetőnek folyamatosan képeznie kell magát, el kell igazodnia a napi történésekben, amikkel hitelesen tudja tájékoztatni a vendégeket akár több nyelven is. A más-más területeken tevékenykedő kollégáknak biztosítani szeretnék a lehetőséget, hogy a különböző programigényeikkel érkező vendégeknek megfelelő tájékoztatást nyújthassanak. A klub célja, hogy a sokszínűséget megosszák, és tanuljanak is egymástól, adják át azokat a tapasztalataikat, amik elengedhetetlenek a szakma gyakorlásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!